Στον Δήμο Κασσάνδρας και συγκεκριμένα στην τοπική ενότητα του Πευκοχωρίου οι εμπλεκόμενοι στον χώρο της οικοδομής πετούν τα μπάζα τους στα ρέματα, στον γλαρόκαβο, στον βιολογικό και όπου αλλού βρούν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

Συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους όλοι οι εμπλεκόμενοι στο χώρο της οικοδομής πετώντας τα μπάζα τους στα ρέματα , στον γλαρόκαβο , στον βιολογικό και όπου αλλού βρούν! Επαγγελματίες με χωματουργικά , μαστόρια , εργολάβοι μηχανικοί , ιδιοκτήτες ακινήτων που διενεργούν εργασίες.

Ο δήμος έχει βεβαιώσει σε δύο επιχειρηματίες πρόστιμο για παράνομη εναπόθεση μπαζών. Ο ένας από τον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης και ο άλλος ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων. Έχουμε αρκετές καταγγελίες αλλά δυστυχώς η νομοθεσία απαιτεί την επ’αυτοφώρω σύλληψη του παραβάτη.

Δεν είναι η δουλειά μας να κάνουμε τους αστυνομικούς αλλά μας αναγκάζεται , για να προστατέψουμε το χωριό , το περιβάλλον και το μέλλον αυτού του τόπου.

Κανονισμός καθαριότητας Κεφάλαιο ΙΑ άρθρο 36-1: Η καθαριότητα της πόλης που αποβλέπει σε άνετες και ανθρώπινες συνθήκες ζωής , στηρίζεται στη συνεχή συνεργασία των δημοτών με τις δημοτικές υπηρεσίες. Κάθε δημότης έχει υποχρέωση να είναι ενεργό άτομο και να προβαίνει σε συστάσεις σε εκείνους τους συνδημότες του που παραβιάζουν τις διατάξεις καθαριότητας του παρόντος κανονισμού. 36-2 : Κάθε δημότης επίσης , οφείλει να γνωστοποιεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου τις παραβιάσεις που υποπίπτουν στην αντίληψή του , ώστε να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για το δημόσιο καλό. Κάθε δημότης οφείλει να έχει κατά νού ότι η καθαριότητα είναι και δική του υπόθεση και ότι , σε τελευταία ανάλυση , το αστικό και περιαστικό περιβάλλον δεν ανήκει μόνο σε εκείνον ή στο γείτονά του αλλά σε όλους μας. Οποιοσδήποτε παράγει οικοδομικά μπάζα είναι υπεύθυνος για το πού θα καταλήξουν. Μη τα δίνετε σε μαστόρια και χωματουργους αδιαφορώντας για το που θα τα πετάξουν. Είστε συνένοχοι!

Η μόνη αδειοδοτημένη επιχείρηση στο χωριό μας που μπορεί να μεταφέρει μπάζα είναι του κ. Μπόλικα Αριστείδη. Η οποία εκτός από μεγάλους μεταλλικούς κάδους μπορεί να παραλάβει και μικρότερες ποσότητες μπαζών.

Ένα big bag με μπάζα κοστίζει μόνο 35€ και το παραλαμβάνουν από τον χώρο σας. Όταν το πρόβλημα , από τη ζημιά που προκαλείται στο περιβάλλον της περιοχής μας από τη συγκεκριμένη πράξη , φτάσει στις τσέπες μας θα είναι πολύ μεγαλύτερο από 35 και 200 ευρώ.