Για τον κίνδυνο διασποράς στα κομμωτήρια προειδοποίησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής, Αθηνά Λινού.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μίλησε για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού στα κομμωτήρια.

Συγκεκριμένα, η κα Λινού έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου», σημειώνοντας πως «μελετούν στην Επιτροπή και η Πολιτεία τον κίνδυνο διασποράς. Πιστεύω ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος διασποράς και στα κομμωτήρια, γιατί ερχόμαστε σε πολύ κοντινή επαφή, είναι αδύνατον να κρατηθεί η απόσταση των δύο μέτρων».

Σύμφωνα με την ίδια, «στα εμπορικά καταστήματα μπορούν να τηρηθούν κάποιες αποστάσεις». «Θα ήταν πολύ πιο ασφαλές να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα στις γειτονιές, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε ένα χώρο» ανέφερε ακόμη.

«Χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή και όχι μέχρι να έρθει το εμβόλιο, αλλά μέχρι να εμβολιαστεί η πλειονότητα. Και τον καιρό που θα κάνουμε το εμβόλιο, ο κίνδυνος παραμένει» υπογράμμισε, δίδοντας έμφαση στις τοποθεσίες, όπου θα μπορούσαν να διενεργούνται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα με σκοπό την αποφυγή του συνωστισμού.

«Σε άλλες χώρες δρομολογείται ο εμβολιασμός σε εξωτερικούς χώρους. Στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει και στα διόδια, με τον εμβολιαζόμενο να μένει μέσα στο αυτοκίνητό του» παρατήρησε

Πηγή: www.athensvoice.gr