Ο 18χρονος Κυριάκος – Μάριος Ζυγούρης, γεννημένος στις 20/11/02 διαπρέπει στον μουσικό κόσμο και συγκεκριμένα στον χώρο του βιολιού, με τον ίδιο να κατέχει ένα πλούσιο βιογραφικό αφού ξεκίνησε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο κλασσικό βιολί από την ηλικία των 4 ετών στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος με δασκάλα την κα. Ραίσα Ποπαϊλαίδη και εν συνεχεία σε ηλικία 5 ετών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με δασκάλα την κα. Λουντμίλα Λιμόροβα.

Ο Κυριάκος – Μάριος Ζυγούρης μεγάλωσε στο Περιστέρι ενώ έχει καταγωγή και από την Συκιά Χαλκιδικής, καθώς είναι ο τόπος καταγωγής της μητέρας του.

Η πορεία του 

Αποφοίτησε με βαθμό 17,5 (Άριστα) και κερδίζοντας του βραβείο “Βύρωνα Κόλαση”, την υψηλότερη τιμητική διάκριση που δόθηκε για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια. Μετά από εξετάσεις που διαδραματίστηκαν τον Αύγουστο 2020 πέρασε στο Ομοσπονδιακό Κρατικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμαα, Ανώτατων Σπουδών “Κρατικό Ωδείο Μόσχας-Π. Τσαϊκόφσκι, ένα από τα καλυτέρα μουσικά πανεπιστήμια του κόσμου, στην ειδικότητα “Δεξιοτεχνία στη Συναυλιακή Εκτέλεση (βιολί)με δάσκαλο επιλογής τον Αλ. Κίροφ. Μετά από τον διαγωνισμό, ο νεαρός βιολιτζής κέρδισε υποτροφία για 2 χρόνια, ύψους 24.000 διδάκτρων. Διακρίθηκε από την βιολονίστα κα. Ισμήνη Χρυσοχόου – Κάρτερ και ανακηρύχθηκε υπότροφος του ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 στην εκπομπή “Φλερτ” της ΕΡΤ με την Νάντια Κοντογιώργη  από τις 16.00 έως τις 18.00.

Το μέλλον του προβλέπεται γεμάτο φιλοδοξίες, έχοντας προγραμματισμένες συναυλίες στην Αυστρία και στην Γερμανία.