ΗΚαθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέλυσε το σκεπτικό πίσω από την απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι το τέλος του έτους, ενώ διευκρίνισε πως η επιτροπή εισηγείται το άνοιγμά τους μετά τη γιορτή των Φώτων.

«Το σημαντικότερο κριτήριο για άρση των μέτρων είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ και η εικόνα δεν βελτιώθηκε. Οποιαδήποτε αύξηση της κινητικότητας εντός και εκτός σχολικών μονάδων θα επιβαρύνει το ιικό φορτίο. Επιπρόσθετα αμφισβητήθηκε το όφελος γιατί θα υπήρχαν μόλις επτά ημέρες μέχρι να κλείσουν εν νέου τα σχολεία. Η θέση της επιτροπής δεν άλλαξε: Η εκπαίδευση αποτελεί βασική προτεραιότητα σε εμάς. Αν και η τηλεκπαίδευση λειτουργεί πολύ καλά, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική εκπαίδευση. Υποστηρίζουμε ότι δεν παρατηρείται διασπορά εντός σχολικών μονάδων και εισηγούμαστε άνοιγμα των σχολείων μετά τα Φώτα», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου.
Η κυρία Παπαευαγγέλου, επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για «διαβατήριο» εμβολιασμού σε όσους πολίτες κάνουν το εμβόλιο, στα πρότυπα της Βρετανίας. Επίσης τόνισε πως το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό. «Είμαστε κάθετοι, κανένα θέμα υποχρεωτικότητας του εμβολίου. Θέλουμε να πείσουμε τους πολίτες. Ως προς το πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα μπορεί κάποιος να το τυπώνει. Ως προς τα περί “διαβατηρίου” εμβολιασμού στη χώρα μας, δεν έγινε καμία τέτοια συζήτηση στην επιτροπή».
Πηγή: real.gr