Ανταποκρίνονται πλήρως τα έργα καθαρισμού ρεμάτων και άλλες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικού χαρακτήρα μέχρι στιγμής.

Αυτό τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος με αφορμή τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας στη βόρεια Ελλάδα, και τις αντοχές όλων των περιοχών της Χαλκιδικής.
Σε σχέση με τις οδικές παρεμβάσεις ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο των 5 εκ ευρώ που θα ολοκληρωθεί το 2021, αλλά στην κοπή χόρτων και άλλων υπό εκτέλεση εργασιών σε πολλά οδικά σημεία του νομού. «Το γνωστό όρυγμα της Φούρκας και πολλές ασφαλτοστρώσεις στην Κασσάνδρας είναι πολύ σημαντικά έργα», τόνισε ο ίδιος. Μετά τον Απρίλιο, όπως ανέφερε, θα έχουμε μια καλή εικόνα των εν λόγω εργασιών. Παράλληλα όμως, να σημειωθεί,  ότι τρέχει και μια μεγάλη εργολαβία στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Μουδανιών.
Ο αντιπεριφερειάρχης ρωτήθηκε και για την απαγόρευση μετακινήσεων διαπεριφερειακά, απαντώντας ότι έτσι πρέπει να μείνει το μέτρο ώστε να μειώσουμε ακόμη περισσότερο τα κρούσματα. «Να κάνουμε ακόμη μια προσπάθεια να κρατήσουμε τον ιό έξω από τα σπίτια μας. Ας μην ρισκάρουμε το αυξημένο ιικό φορτίο. Δεν είναι καλό να ρισκάρουμε μέχρι στιγμής ότι έχουμε πετύχει», σημείωσε.
Ο αντιπεριφερειάρχης έρχεται καθημερινά σε επαφή με το Νοσοκομείο Χαλκιδικής και τον Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου να ενημερώνεται για τα κρούσματα στο νομό. «Πρέπει να ρίξουμε το ιικό φορτίο σε νούμερα της δεκάδας αν θέλουμε να λέμε ότι πετύχαμε κάτι», τόνισε.
Ο κ. Γιώργος δεν έκρυψε και την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Χαλκιδική εξαιρείται από την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου. Όπως αποκάλυψε μάλιστα από το 2016 παρουσία του τότε Υφυπ. Σωκράτη Φάμελλου, είχε τεθεί το θέμα με όλα τα προβλήματα που διαφαίνονταν και ο κ. Γιώργος είχε ζητήσει να μην εξαιρεθεί η Χαλκιδική παρόλα αυτά.