Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, καθώς και χιόνια σε ορεινές περιοχές, γεγονός που έθεσε σε εγρήγορση την Πολιτική Προστασία, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν προβλήματα από την ισχύ των φαινομένων. Απέναντι μάλιστα στον κίνδυνο να σημειωθούν πλημμύρες, όπως συνέβη προχθές σε περιοχές της Πιερίας και κατά το πρόσφατο παρελθόν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, η περιφέρεια αναγκάστηκε να επιστρατεύσει και ειδικά οχήματα άντλησης νερού, προκειμένου να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί σε δρόμους του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, αλλά και σε κατοικημένες περιοχές και οικισμούς.

Ήδη ο δήμος Νέας Προποντίδας ζήτησε από την περιφέρεια την επικαιροποίηση της απόφασης με την οποία είχε τεθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της ΠΚΜ σε μηχανολογικό εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα προκύψουν.

Αναφερόμενος στην πολύπαθη Χαλκιδική, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως οι περιοχές που είχαν πληγεί από έντονα καιρικά φαινόμενα, έχουν θωρακιστεί με τα αναγκαία έργα που υλοποιήθηκαν, όπως στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία. «Αν δεν είχαν γίνει εγκαίρως οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σήμερα οι περιοχές αυτές θα κινδύνευαν με την πρώτη δυνατή νεροποντή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιάδης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια