«Θα φτάσουμε στο τελευταίο χωριό και θα ενημερώσουμε επιστημονικά τεκμηριωμένα τον κάθε πολίτη τι είναι τα εμβόλια. Είναι φύσει αδύνατον αυτό να γίνει μόνο από την κυβέρνηση και συναρμόδια υπουργεία και φορείς. Μπροστάρηδες στην προσπάθεια αυτή είναι όλα τα κόμματα του κυβερνητικού τόξου» είπε ο κ. Κικίλιας ευχαριστώντας ονομαστικά τον πρώην Υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό, τον τομεάρχη Υγείας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Πουλά και τον εκπρόσωπο του ΜΕΡΑ25.

«Πρόκειται για προσπάθεια μείζονος σημασίας. Τέτοιο υγειονομικό εγχείρημα δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στην χώρα. Θα αντικρούσουμε τα fake news , τις δεισιδαιμονίες και την προσπάθεια  από κάποιους να πλήξουν εθνική προσπάθεια» είπε .

Όσον αφορά τις συμβάσεις οι οποίες θα υπογραφούν για τη διαφημιστική καμπάνια ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι αυτό θα γίνει με πλήρη διαφάνεια και με τα κόμματα σε πλήρη γνώση.

Μοναδικό κόμμα το οποίο εξέφρασε και πάλι ενστάσεις για την ανάγκη εμβολιασμού η Ελληνική Λύση.

Αντιθέτως τα υπόλοιπα κόμματα ενώ εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους στην ανάγκη εμβολιασμού εξέφρασαν ενστάσεις είτε για τη διαδικασία είτε για την εκστρατεία μέσω διαφημιστικής καμπάνιας.

«Ο ανθρώπινος πόνος δεν είναι οικονομικό μέγεθος. Με αυτή την έννοια δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την τροπολογία. Στηρίζουμε την εκστρατεία . Να μη γίνει όμως με  αυτό  τον τρόπο» είπε ο κ. Δελής από το ΚΚΕ ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι μπροστάρηδες πρέπει να είναι μόνο οι επιστήμονες : «Η εμπιστοσύνη για το εμβόλιο πρέπει να κατακτηθεί μέσα από την επιστημονική γνώση» είπε. Παρών στην τροπολογία με ενστάσεις επί των ρυθμίσεων που εισάγει και όχι επί της ουσίας θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: real.gr