Η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά έστειλε το δικό της μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων του Παιδιού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Η σημερινή ημέρα, έχοντας θεσπιστεί από τον Ο.Η.Ε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, είναι μια ημέρα αυτοκριτικής για το αν και κατά πόσο έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε έναν κόσμο φιλικό προς τα παιδιά μας. Αν κατορθώνουμε να τα προστατέψουμε από κινδύνους, να τα μεγαλώνουμε σωστά και με ασφάλεια, να τους δίνουμε έμπρακτα αγάπη, αφοσίωση, υποστήριξη και το δικαίωμα να ζουν όπως τους αξίζει.

Αξίζει να θυμόμαστε το Δεκάλογο των δικαιωμάτων του παιδιού που θέσπισε η Unisef και τόσο με το λόγο όσο και με το έργο μας,να λύσουμε όλα εκείνα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν άδικα τα παιδιά, δημιουργώντας τους παράλληλα το από κάθε άποψη ασφαλές περιβάλλον που χρειάζονται για να ενηλικιωθούν σωστά.

Δικαιούμαι να έρθω στη ζωή. Δικαιούμαι να υπάρξω. Δικαιούμαι να μεγαλώσω σε έναν κόσμο χωρίς βία και φτώχεια. Δικαιούμαι να ζήσω σε έναν κόσμο που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον. Δικαιούμαι να έχω ελεύθερη πρόσβαση στον μαγικό κόσμο της γνώσης. Δικαιούμαι να έχω ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω. Δικαιούμαι να μάθω τί είναι καλό για την σωματική και ψυχική μου υγεία. Δικαιούμαι να περνάω αρκετό χρόνο με τους γονείς μου. Δικαιούμαι να ζήσω με αθωότητα και ανεμελιά τα παιδικά μου χρόνια. Δικαιούμαι να ζήσω σε μια κοινωνία που προστατεύει τα προσωπικά μου δεδομένα. Δικαιούμαι έναν κόσμο ανθρώπινο, δίκαιο και ειρηνικό. ΄Εναν κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσουν αύριο τα δικά μου παιδιά. Χρόνια πολλά στα παιδιά όλου του κόσμου.