Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο μία είδηση στην οποία πρωταγωνιστεί η 90χρονη Margaret Keenan, η γυναίκα που έλαβε πρώτη το εμβόλιο της Pfizer για την Covid-19 στις 8 Δεκεμβρίου του 2020.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η γυναίκα που έλαβε το εμβόλιο δεν είναι η κ. Keenan αφού η τελευταία είναι νεκρή από τις 16 Σεπτεμβρίου του 2020. Το συμπέρασμα στηρίζεται στο διαδικτυακό μνημείο μίας γυναίκας με το ίδιο όνομα.

Τα παραπάνω δεν ισχύουν. Η κ. Keenan που δέχθηκε το εμβόλιο είναι ζωντανή και η υπό εξέταση είδηση στηρίζεται σε μία απλή συνωνυμία.

Την ψευδή είδηση διαβάσαμε στις σελίδες katohika.grthesecretrealtruth.blogspot.comnewsgreece16, και kentripotideas.

Η ψευδής είδηση όπως δημοσιεύθηκε στη σελίδα newsgreece16

Τι ισχύει

Αρχικά πρέπει να σημειωθεί ότι η κ. Keenan που έλαβε το εμβόλιο είναι από την πόλη Coventry της κεντρικής Αγγλίας. Η Margaret Anee Keenan που απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2020 γεννήθηκε στην κομητεία Co. Sligo της Ιρλανδίας, έζησε την πόλη Syosset της Nέας Yόρκης και ενταφιάστηκε στο νεκροταφείο “Cemetery of the Holy Rood” που βρίσκεται στο χωριό Westbury της Νέας Υόρκης. Επομένως, δεν πρόκειται για το ίδιο άτομο αλλά για συνωνυμία.

Οι πληροφορίες ταφής της Margaret Anee Keenan 

Δεύτερον, η συχνότητα εμφάνισης του επιθέτου Keenan είναι πολύ υψηλή. Μάλιστα, 55,218 άνθρωποι ονομάζονται έτσι παγκοσμίως, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία το επώνυμο έχει συχνότητα εμφάνισης 1 σε κάθε 7,1 χιλιάδες ανθρώπους.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως μόνο στα καθολικά νεκροταφεία του Long Island (Νέα Υόρκη) εντοπίζονται οι τάφοι συνολικά έξι γυναικών με το ίδιο όνομα και επώνυμο, ανάμεσα τους και αυτή που αναφέρεται στην υπό εξέταση είδηση.

Τα έξι αποτελέσματα που εμφανίζονται κατά την αναζήτηση του ονόματος Margaret Keenan στον ιστόποτο των νεκροταφείων 

Τρίτον, στη σελίδα Dignity Memorial που χρησιμοποιείται και στην ψευδή είδηση εντοπίζονται πέντε αποτελέσματα γυναικών που απεβίωσαν και είχαν το ίδιο όνομα.

Τέλος, όπως μπορούσε να δούμε στην παρακάτω εικόνα, οι Margaret Keenan που βρίσκονται εν ζωή είναι επίσης πάρα πολλές.

Τα αποτελέσματα της υπηρεσίας 192.com κατά την αναζήτηση του ονόματος Margaret Keenan

Πληροφορίες σχετικά με την κ. Keenan μπορούμε να συλλέξουμε διαβάζοντας τα άρθρα των προηγούμενων ημερών ή παρακολουθώντας τη συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο του εμβολιασμού της.

Στην παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε τις δύο γυναίκες.

Αριστερά η αποβιώσασα Margaret Anne Keenan όπως εμφανίζεται στο διαδικτυακό μνημείο της. Δεξιά η κ. Margaret Keenan ενώ ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το νοσοκομείο μία ημέρα μετά τον εμβολιασμό της. 

Συμπέρασμα

Οι δυο γυναίκες, που πρωταγωνιστούν στο υπό εξέταση δημοσίευμα, είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα, με το ίδιο ονοματεπώνυμο, το οποίο όπως αναλύθηκε ήδη εμφανίζεται πάρα πολύ συχνά. Το ότι μία γυναίκα με το ίδιο ακριβώς όνομα και επίθετο απεβίωσε πριν μερικούς μήνες δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η τελευταία και η κ. Keenan που έλαβε το εμβόλιο της Pfizer είναι το ίδιο πρόσωπο.

Πηγή: www.ellinikahoaxes.gr