Κοινωνία

Pfizer: «Δεν διαπιστώσαμε αλλεργικές αντιδράσεις στις δοκιμές του εμβολίου μας»

Ξεκάθαρος ο ανώτερος αντιπρόεδρος της κλινικής έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων της Pfizer, μιλώντας στην επιτροπή συμβούλων εμβολίων της FDA, σχετικά με πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις του εμβολίου για την Covid

Αξιωματούχοι της Pfizer ανέφεραν την Πέμπτη στν επιτροπή συμβούλων εμβολίων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ότι δεν διαπίστωσαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις μεταξύ των εθελοντών που δοκίμασαν το εμβόλιό της κατά της Covid.

«Μεταξύ των 44.000 εθελεοντών, δεν διαπιστώσαμε σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις», δήλωσε ο Δρ William Gruber, ανώτερος αντιπρόεδρος της κλινικής έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων στην Pfizer, στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής.

«Στη διάρκεια των κλινικών δοκικών, δεν έχουμε δει στοιχεία που να υποδηλώνουν ένδειξη, η οποία σχετίζεται με την αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο», πρόσθεσε.

«Προφανώς γνωρίζουμε τη μελέτη σχετικά με τη χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Gruber, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Θυμίζεται πως δύο υπάλληλοι στον τομέα της υγείας που έλαβαν το εμβόλιο κατά την πρώτη ημέρα διάθεσής του στη Βρετανία, παρουσίασαν αλλεργικές αντιδράσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Εθνική Υπηρεσία Υγείας στην Αγγλία.

Η Pfizer είχε αποκλείσει από τις κλινικές της δοκιμές, οποιονδήποτε εθελοντή με ιστορικό αλλεργιών.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button