Πραγματοποιώντας σύντομη παρέμβαση μετά τις ομιλίες των εισηγητών ο κ. Σταϊκούρας κατέθεσε στα πρακτικά σειρά στοιχείων προκειμένου όπως είπε να μην ακούγονται αερολογίες  και τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η οικονομική εικόνα της Ελλάδας είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Δεν μπορεί να μιλάει για αποτυχία στις προβλέψεις η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία δεν έπιασε ούτε μία πρόβλεψη για ανάπτυξη κατά τη διακυβέρνησή της”.
Ο κ. Σταϊκούρας επικαλέστηκε τα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΟΟΣΑ τα οποία δείχνουν ότι η Ελλάδα βελτίωσε κατά έξι θέσεις , τη θέση της στις δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Καταθέτοντας όλους τους επιπλέον πόρους που δίνει συστηματικά το Υπουργείο Οικονομικών εκτός προϋπολογισμού στο Υπουργείο Υγείας ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι κάθε εβδομάδα εκταμιεύονται έξτρα κονδύλια για το Υγείας τα οποία έχουν φτάσει στα  786 εκατομμύρια ευρώ από το αποθεματικό εκτός προϋπολογισμού. “Δεσμευόμαστε ως πολιτική ηγεσία πως ό,τι χρειαστεί το Υπουργείο Υγείας για να στηρίξουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα το έχει. Όσα χρήματα χρειαστεί και για το 2021” είπε.
Ο κ. Σταϊκούρας έκανε εκτενή αναφορά και στο ζήτημα της ανεργίας λέγοντας ότι η Ελλάδα θα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη εν μέσω πανδημίας. Τέλος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι στις πρώτες χώρες κάλυψης εισοδήματος χαμηλόμισθων στην Ε.Ε.
Σε υψηλότατους τόνους και με αρκετούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς απάντησε στον κ. Σταϊκούρα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτου. Μίλησε για κακοποίηση των στοιχειών και παραποίηση της αλήθειας , ενώ απευθυνόμενος στον κ. Σταϊκούρα μίλησε για κακοποίηση όχι μόνο της ιδιότητας του Υπουργού αλλά και του καθηγητή. “Ως ακαδημαϊκός θα έπρεπε να ντρέπεστε. Εγώ θα ντρεπόμουν να πάω στους φοιτητές μου μετά από αυτό” είπε.
Απευθυνόμενος στον κ. Σταϊκούρα επισήμανε ότι ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε από την αντιπολίτευση να κάνει μια σοβαρή συζήτηση και κατευθείαν την κατηγόρησε ότι είναι ανεύθυνη και τόνισε ότι «την προηγούμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση (2012 – 2015) δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ τέτοια κακοποίηση των στοιχείων παρά τις μεγάλες αντιπαραθέσεις και διαφορές αντιλήψεων».
Επίσης αναφέρθηκε στη στάση του νυν Υπουργού Οικονομικών επισημαίνοντας ότι «δεν απαντάει στα επιχειρήματα και λέει συνεχώς τα ίδια πράγματα».
Παράλληλα απάντησε στο επιχείρημα του κ. Σταϊκούρα ότι δεν παρουσιάζονται σωστά τα στοιχεία της Eurostat για τη μείωση των εισοδημάτων, λέγοντας ότι πριν τα μέτρα της κυβέρνησης είχαμε τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση και μετά τα μέτρα της κυβέρνησης την τρίτη μεγαλύτερη πτώση στην Ευρώπη.
Συνεχίζοντας, ρώτησε τον κ. Σταϊκούρα με ποια επίδοση, σε σύγκριση με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης θα είναι ικανοποιημένος. «Αν θα είναι 21ος, 24ος ή 27ος. Ποια θέση θεωρεί καλή επίδοση;»
Επισήμανε ότι εξακολουθεί ο κ. Σταϊκούρας να μην δίνει απάντηση στο ερώτημα, μετά τις δαπάνες υγείας που έχουν γίνει, σε ποια θέση είμαστε.
Κατέληξε ότι ο κ. Σταϊκούρας έχει κακοποιήσει όλα τα στοιχεία για να αποδείξει αυτά που θέλει να αποδείξει. Και αναρωτήθηκε αν έχει κακοποιήσει με τη στάση του περισσότερο τη θέση του υπουργού Οικονομικών ή τη θέση του καθηγητή Πανεπιστημίου φέρνοντας στοιχεία που είναι παραπλανητικά, που στρεβλώνουν την εικόνα. Γιατί στη θέση του θα ντρεπόταν να μη μπορεί να δώσει απαντήσεις στους φοιτητές του σε απορίες τους για τα στοιχεία που καταθέτει.
Πηγή: real.gr