Οι Ελατοπαραγωγοί Ταξιάρχη που πριν λίγες ημέρες αγωνιούσαν για την εξέλιξη των πραγμάτων και την μετακίνηση – πώληση των ελάτων στη χώρα που τελικά πήραν το πράσινο φως για να ομορφύνουν την Ελλάδα, ήρθαν αντιμέτωποι με δηλώσεις ”συναδέλφου” άλλου χωριού σε κανάλι της συμπρωτεύουσας περί έλλειψης ελάτων στον Ταξιάρχη.

Όπως τόνισαν οι ίδιοι στη κάμερα της Χαλκιδικής Πολιτικής αλλά γνωρίζει και όλη η Ελλάδα, το 70% της χώρας καλύπτεται από τα έλατα Ταξιάρχη τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – απάντηση του Προέδρου του Ταξιάρχη, Ξάκη Ιωάννη, για τα όσα ειπώθηκαν: 

”Απάντηση ελατοπαραγωγών Ταξιάρχη προς τον κύριο Ιωάννη Κατσιρμά από το Παλαιοχώρι για την συνέντευξη που έδωσε στο TV 100 για τα έλατα.

Κύριε Κατσιρμά θεωρούμε απαράδεκτο να δίνει συνέντευξη κάποιος που υποτίθεται ότι είναι παραγωγός ελάτων σε κανάλι της Θεσσαλονίκης στο TV 100 και να λέει αυτά που είπατε εσείς ότι ο Ταξιάρχης δεν έχει πλέον έλατα ότι είναι στο τελείωμα του κ ότι μόνο στο Παλαιοχώρι και Νεοχώρι υπάρχουν έλατα γι’ αυτό κ όλοι οι έμποροι έρχονται εκεί (…μόνο κακό στην αγορά κάνετε δίνοντας στους συγκεκριμένους “εμπόρους”).

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλες οι φυτείες στον Ταξιάρχη τα τελευταία χρόνια αναβαθμίστηκαν κ είναι σε μεγάλη ανάπτυξη.

Ο Ταξιάρχης καλύπτει περίπου το 70% της ελληνικής αγοράς όπως κάνει και μια μικρή εξαγωγή και στην Κύπρο!
Δηλώσατε επίσης στη συνέντευξη σας ότι τα έλατα τα δίνετε 10-15€ και ότι οι ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη τα πουλάνε ακριβά στις αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Δεν είπατε όμως ότι η τιμή αυτή είναι στο χωράφι και όχι στην αγορά…

Μάλλον θέλετε να δημιουργήσετε λανθασμένες εντυπώσεις κατά του Ταξιάρχη.

Είπατε ακόμα ότι δεν γνωρίζατε φέτος ποτέ και πως θα κατέβουν τα δέντρα στις αγορές και γι’ αυτό δεν ήσασταν έτοιμοι να διαθέσετε τα δέντρα σας…

Εμείς άραγε πως το γνωρίζαμε …???

Πρέπει να σας πληροφορήσω λοιπόν ότι έγινε από μέρους μας μεγάλος αγώνας φέτος με την βοήθεια όλων των φορέων των αρμόδιων υπουργείων όλων των βουλευτών Χαλκιδικής του δήμου Πολυγύρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ με πολλούς παράγοντες της Χαλκιδικής!!!

Εσείς θέλετε κάθε χρόνο να γίνονται οι πωλήσεις σας εκ του ασφαλούς γιατί σε όποιο πρόβλημα και να προκύψει οι ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη σπεύδουν να το λύσουν, εσείς περιμένετε απλά να δοθούν οι άδειες…

Όλη η συνέντευξη σας ήταν βασισμένη σε μομφές κατά των ελάτων μας…

Είπατε ότι τα έλατα σας είναι πολύ όμορφα κτλ και αφήσατε και εδώ να εννοηθεί ότι τα δέντρα στον Ταξιάρχη δεν αξίζουν.

Σας λέω λοιπόν για να γνωρίζετε ότι το έλατο ευδοκιμεί καλύτερα σε μεγαλύτερο υψόμετρο όπως είναι ο Χολομώντας όπως επίσης γνωρίζουμε ότι θέλει κρύο και υγρασία συνθήκες και κλήμα όπου το κάνει να αναπτύσσεται όμορφα.

Τέλος θέλω να τονίσω ότι ο Ταξιάρχης τόσα χρόνια ποτέ δε στάθηκε απέναντι στα χωριά που έχουν μικρότερες παραγωγές ούτε θελήσαμε ποτέ να βλάψουμε κανένα.

Προβάλουμε το προϊόν μας και αγωνιζόμαστε κάθε χρόνο να το διαφημίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε όχι προβάλλοντας κακολογίες για άλλα προϊόντα όπως μετά λύπης μας διαπιστώσαμε για εσάς κύριε Κατσιρμά με την συνέντευξη σας.

Μια τελευταία πληροφορία που θέλω να παραθέσω είναι ότι το έλατο που εδώ και 60 χρόνια περίπου βγήκε στην αγορά της Ελλάδος, ξεκίνησε από τον Ταξιάρχη μέσο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου όπου έδωσε σπόρο να καλλιεργηθεί.

Ο τότε δασάρχης βοήθησε την κοινότητα του χωριού μας να κάνουν οι κάτοικοι καλλιέργειες ελάτων, όχι από την Ιταλία κ από την Αμερική”.