Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας, τοποθετήθηκε στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021. Ειδικότερα, ο Βουλευτής κ. Πάνας επισήμανε την ασυνέπεια και την προχειρότητα της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να συμβιβαστεί η κοινωνία με 100 νεκρούς την ημέρα. Παράλληλα, ο Βουλευτής ανέφερε ότι η στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στον εμβολιασμό, λαμβάνοντας υπόψη ότι σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν μπορεί να κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να συνδυαστεί η στρατηγική αυτή με ενίσχυση των δομών υγείας με προσωπικό, με μαζικά τεστ ανά περιοχή, καθώς επίσης και με νέες φαρμακευτικές αγωγές που βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης, ενώ πρότεινε την συνεργασία με ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες για την παραγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Περαιτέρω, ο Βουλευτής επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, καθώς η πολιτική του εμβολιασμού δεν μπορεί να αποδώσει τόσο γρήγορα, ενώ τόνισε ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν είναι ούτε οικονομικά βιώσιμος, ούτε δίκαιος, καθώς οι έμμεσοι φόροι αυξάνονται και για το 2021 και αναφέρθηκε στην ανυπολόγιστη ζημία που υπέστη ο τουρισμός  ενώ αναρωτήθηκε για το πόσο βιώσιμο είναι ένα χρέος ιδίως για τις επόμενες γενιές.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στον αγροτικό τομέα, επισημαίνοντας τις τεράστιες φορολογικές επιβαρύνσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν και την επόμενη χρονιά, ενώ επισήμανε την έλλειψη αναπτυξιακής διάστασης, αναδεικνύοντας την έλλειψη χρηματοδότησης από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ, ιδίως για την κτηνοτροφία και την αλιεία όπου δεν υπάρχουν καθόλου διαθέσιμοι πόροι.

Τέλος, όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ο Βουλευτής κ. Πάνας αναφέρθηκε στις ανεπάρκειες και στις δομικές αδυναμίες στην διαχείριση της κρίσης, καθώς η Χαλκιδική βρίσκεται σε καθεστώς lock down από τις 6 Αυγούστου και ουσιαστικά η τουριστική σεζόν χάθηκε. Ακόμη, τόνισε την ανάγκη στήριξης σε επίπεδο υποδομών για την αποτροπή των φυσικών καταστροφών, όπως είναι το αντιπλημμυρικό έργο Ολυμπιάδος, αλλά και το λιμάνι της Ουρανούπολης, ενώ ανέδειξε την μη επαρκή πρόβλεψη υδροδότησης της Κασσάνδρας από το φράγμα του Χαβρία. Για τον αγροτικό κόσμο της Χαλκιδικής αναφέρθηκε στην ανάγκη κατασκευής του φράγματος της Τρίγλιας, καθώς και στην προώθηση της επιτραπέζιας ελιάς ως ένα από τα εθνικά προϊόντα προστιθέμενης αξίας.

Εν κατακλείδι, ο Βουλευτής κ. Πάνας επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι σε θέση να προβλέψει, ούτε να υποστηρίξει τις αναγκαίες αναπτυξιακές παρεμβάσεις, όπως επίσης και ότι οι κρίσιμοι τομείς για τη χώρα υποχρηματοδοτούνται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες επικίνδυνες και για τους λόγους αυτούς τάχθηκε κατά της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Μπορείτε να δείτε την Τοποθέτηση του κου Πάνα στον εξής σύνδεσμο: