Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, μίλησε στη κάμερα της Χαλκιδικής Πολιτικής για το φυσικό αέριο που ξεκινάει στην πόλη του Πολυγύρου εντός του 2021. ”Είναι μια εταιρεία που ενδιαφέρθηκε για το φυσικό αέριο στην περιοχή της Χαλκιδικής. Αδράξαμε την ευκαιρία πριν από δυόμιση χρόνια και όλη η διαδικασία έγινε μέσω της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας που υπάγεται στο Ελληνικό Δημόσιο. Εγκρίθηκαν οι άδειες και έτσι ξεκινάμε φυσικό αέριο μέσα στο 2021 αρχικά για τον Πολύγυρο και σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων της πόλης”, ανέφερε ο κ. Ζωγράφος.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου πρόκειται για έργο το οποίο θα προχωρήσει έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες και συνεχόμενα ταξίδια στην Αθήνα ωστόσο το αποτέλεσμα δικαιώνει διότι πρόκειται για έργο ανάπτυξης και ζωής, όχι μόνο για τους επιχειρηματίες του τόπου αλλά και για τους κατοίκους.

Ο κ. Ζωγράφος δεν έκρυψε την πεποίθησή του πως το φυσικό αέριο θα έρθει στη Χαλκιδική παρά τον αρχικό άδικο αποκλεισμό. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πολυγύρου τόνισε: ”Όλοι έχουμε ελλείψεις αλλά πιστεύω πως το φυσικό αέριο θα έρθει στη Χαλκιδική. Η Χαλκιδική είναι κατακερματισμένη οικιστικά οπότε αρχικά τουλάχιστον οικονομοτεχνικά σε επίπεδο Υπουργείου δεν είχε τις ανάλογες προτεραιότητες. Δεν παύει, όμως, η Χαλκιδική να έχει μεταλλεία και πολλές επιχειρήσεις που προσδοκούν μέσα από αυτή την χρηματοοικονομική διαδικασία και την έλευση του κρατικού αερίου τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά να μπουν σε μια αναπτυξιακή διαδικασία. Είναι άδικος ο αποκλεισμός της Χαλκιδικής και γρήγορα να αντιληφθεί και η σημερινή κυβέρνηση ότι η Χαλκιδική είναι ο νομός τους 1.000.000 από τον Απρίλιο μέχρι και τον Νοέμβριο και προσφέρει πάρα πολλά στον Ελληνικό τακτικό προϋπολογισμό και στο ΑΕΠ και γι αυτό να σκύψουν με ιδιαίτερη φροντίδα στο θέμα ώστε στο τέλος να δικαιωθεί η Χαλκιδική μας και να μπει στην τελική διαδικασία για την έλευση του κρατικού φυσικού αερίου”.