Δήμος ΠολυγύρουΧαλκιδική

Ασ. Ζωγράφος: «Ξεκινάει το φυσικό αέριο το 2021» (vid)

''Αρχικά για τον Πολύγυρο και σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων περιμετρικά της πόλης'', πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, μίλησε στη κάμερα της Χαλκιδικής Πολιτικής για το φυσικό αέριο που ξεκινάει στην πόλη του Πολυγύρου εντός του 2021. ”Είναι μια εταιρεία που ενδιαφέρθηκε για το φυσικό αέριο στην περιοχή της Χαλκιδικής. Αδράξαμε την ευκαιρία πριν από δυόμιση χρόνια και όλη η διαδικασία έγινε μέσω της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας που υπάγεται στο Ελληνικό Δημόσιο. Εγκρίθηκαν οι άδειες και έτσι ξεκινάμε φυσικό αέριο μέσα στο 2021 αρχικά για τον Πολύγυρο και σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων της πόλης”, ανέφερε ο κ. Ζωγράφος.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου πρόκειται για έργο το οποίο θα προχωρήσει έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες και συνεχόμενα ταξίδια στην Αθήνα ωστόσο το αποτέλεσμα δικαιώνει διότι πρόκειται για έργο ανάπτυξης και ζωής, όχι μόνο για τους επιχειρηματίες του τόπου αλλά και για τους κατοίκους.

Ο κ. Ζωγράφος δεν έκρυψε την πεποίθησή του πως το φυσικό αέριο θα έρθει στη Χαλκιδική παρά τον αρχικό άδικο αποκλεισμό. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πολυγύρου τόνισε: ”Όλοι έχουμε ελλείψεις αλλά πιστεύω πως το φυσικό αέριο θα έρθει στη Χαλκιδική. Η Χαλκιδική είναι κατακερματισμένη οικιστικά οπότε αρχικά τουλάχιστον οικονομοτεχνικά σε επίπεδο Υπουργείου δεν είχε τις ανάλογες προτεραιότητες. Δεν παύει, όμως, η Χαλκιδική να έχει μεταλλεία και πολλές επιχειρήσεις που προσδοκούν μέσα από αυτή την χρηματοοικονομική διαδικασία και την έλευση του κρατικού αερίου τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά να μπουν σε μια αναπτυξιακή διαδικασία. Είναι άδικος ο αποκλεισμός της Χαλκιδικής και γρήγορα να αντιληφθεί και η σημερινή κυβέρνηση ότι η Χαλκιδική είναι ο νομός τους 1.000.000 από τον Απρίλιο μέχρι και τον Νοέμβριο και προσφέρει πάρα πολλά στον Ελληνικό τακτικό προϋπολογισμό και στο ΑΕΠ και γι αυτό να σκύψουν με ιδιαίτερη φροντίδα στο θέμα ώστε στο τέλος να δικαιωθεί η Χαλκιδική μας και να μπει στην τελική διαδικασία για την έλευση του κρατικού φυσικού αερίου”.      

Μιχάλης Σουνάς

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία στο Super TV&Radio το 2013. Στη συνέχεια, παράλληλα με τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε στις εφημερίδες «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» και την «Arena Press» αλλά και τις διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης www.allaboutaris.com, www.acadimies.gr και το pamebala.gr. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο στο YellowRadio 92,8 και το www.yellownews.gr. Από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή «Στα δίχτυα της Χαλκιδικής» στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του νομού και από τον Οκτώβριο του 2017 συμμετέχει στην ομάδα του Χαλκιδική Πολιτική.

Σχετικά άρθρα

Back to top button