Είναι η στιγμή που το όχημα της ασφάλειας αποχωρεί από την Συκιά Χαλκιδικής με σπασμένα τζάμια. Δευτερόλεπτα πριν έχει δεχτεί καταδρομική επιθεσή με πέτρες , ένας πολίτης έχει ξαπλώσει μπροστά στο όχημα για να μην φύγει με ένα κάτοικο που έχει συλληφθεί, ενώ ένας άλλος εξαγριωμένος κάτοικος χοροπηδάει στην οροφή του οχήματος που κάτω από το βάρος λυγίζει σαν αλουμινόχαρτο. Ένας τρίτος σπάει το παρμπορίζ.

Τίποτα δεν προμήνυε αυτές τις εικόνες έντασης στην Συκιά Χαλκιδικής. Στο χωριό των 2.500 κατοίκων μία χούφτα άνθρωποι, χωρίς μάσκες στην πλειονότητά τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να διαμαρτυρηθύν.

Ένα πανό στην άκρη της πλατείας εξηγεί ξεκάθαρα το τι πρεσβεύουν και τι θέλουν. Είναι αυτό που γράφει , «γιατί υποχρέωση σε εμβόλιο πείραμα;»

Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες στο σημείο. Συνολικά κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 9. Ανάμεσα τους και στον άνθρωπο που τραβούσε τα βίντεο των επεισοδίων.

Όσο για το περιπολικό τα όσα έγιναν τα πιδίδει στην επιμονή της αστυνομίας να πάρει από την πλατεία έναν χωριανό τους και σε ένα ατύχημα που έγινε καθώς ο αστυνομικός οδηγός του οχήματος έκανε μανούβρες.

Ο ίδιος λέει πως τα κρούσματα στην Χαλκιδική δεν δικαιολογούν το κλέισιμο των μαγαζιών τους. Η κινητοποίηση των κατοίκων προβληματιζει καθώς ζουν στην περιφερειακή ενότητα που εντοπίστηκαν περίπου πριν περίπου ένα μήνα 51 κρούσματα σε μία ημέρα ενώ στις αρχές του μήνα και το νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής ήταν στο κόκκινο, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ είχαν βρεθεί θετικοί 30 υγειονομικοί.

«Ο κορωνοϊός είναι μια ίωση – υπερβολικά και εξοντωτικά τα μέτρα»

Ο κ. Γιώργος Λίξας ένας εκ των συλληφθέντων για τη συμμετοχή στις διαμαρτυρίες μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε πως «κάναμε το αυτονόητο».

«Ζητήσαμε αποδείξεις για το θέμα που ταλανίζει την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν. Αυτό που ζητήσαμε και είναι αυτονόητο είναι μελέτες για όσα λένε για την επικινδυνότητα του ιού, τη μεταδοτικότητά του, τους θανάτους. Ζητάμε να γίνουν νεκροψίες, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν γίνονται νεκροψίες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο.

Πηγή: mega.tv