Προσεισμικός έλεγχος, αγροτική οδοποιία και Αστική Αναζωογόνηση είναι άξονες για τους οποίους ο δήμος Πολυγύρου έχει ολοκληρωμένες προτάσεις προς υποβολή στο μεγάλο πρόγραμμα χρηματοδότησης των ΟΤΑ μέσω του “Αντώνης Τρίτσης” και στο “Φιλόδημος”  .

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος ανέφερε ότι ο προσεισμικός έλεγχος των κτιρίων και των σχολείων του δήμου κρίθηκε αναγκαίος λόγω της δραστηριότητας που και στο παρελθόν παρουσίασε η Χαλκιδική.

Ανάλογες προτάσεις ετοιμάζει ο δήμος για τη δημιουργία Πράσινων Σημείων και Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, καθώς επίσης και για την επέτειο εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821.

«Γενικά έχουμε μια πολύ καλή ετοιμότητα αφού άλλωστε το πρόγραμμα παρατάθηκε για τα τέλη Μαρτίου του 2021. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε με έλλειψη προσωπικού και τηλεργασία επιμένουμε καθημερινά γιατί το πρόγραμμα είναι ένα στοίχημα που δεν πρέπει να χάσουμε. Να πούμε βέβαια ότι λόγω κινητικότητας που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χάσαμε ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού μας, καλούς μηχανικούς, και αποψιλώθηκε η τεχνική μας υπηρεσία. Το πρόβλημα θα λυθεί όμως με τον μετασχηματισμό της ΑΝΕΤΧΑ σε Αναπτυξιακό Οργανισμό ώστε η Χαλκιδική να έχει μια δική της αυτόνομη και πλήρως οργανωμένη τεχνική εταιρία ώστε να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, πέρα από το ΕΣΠΑ», τόνισε ο δήμαρχος Πολυγύρου.