Η ειδική σύμβουλος Κοινωνικών δράσεων και πολιτισμού, Έφη Κελιαφάνου, μίλησε στην κάμερα της Χαλκιδικής Πολιτικής με σκοπό να τονίσει τις δράσεις του Δήμου, που είναι σε εξέλιξη και προσφέρουν τα μέγιστα σε αρκετό κόσμο, ειδικά αυτές τις δύσκολες ημέρες και όχι μόνο. 

Η κα Κελιαφάνου επισήμανε ότι ”Ο Δήμος Πολυγύρου έχει συστρατευτεί με τη γενική προσπάθεια όλου του κόσμου, είχε οργανωμένες δομές (η Πρόνοια, τα Κέντρα Κοινότητας, οι Κοινωνικές δράσεις) οι οποίες έχουν ενισχυθεί και εξελιχθεί. Όλες οι δομές έχουν ενωθεί και προσπαθούν να στηρίξουν τους πολίτες ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. Έχει ξεκινήσει μια σύνθετη δράση 2 ταχυτήτων, το πρώτο κομμάτι αφορά τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μαγειρέψουν (ηλικιωμένους ,ευπαθείς ομάδες, ασθενείς) και το δεύτερο σε άτομα που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία. Ας προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί. Έχουν στηθεί καλάθια σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου για συλλογή τροφίμων προκειμένου να βοηθήσουμε όσους περισσότερους συνανθρώπους έχουν την ανάγκη μας”.

Η κυρία Κελιαφάνου τόνισε πως στόχος του Δήμου είναι να συνεχιστούν οι δράσεις και μετά το τέλος της πανδημίας αν χρειαστεί. ”Συνεργαζόμαστε με την Προϊσταμένη της Πρόνοιας, κα Σοφία Κενανίδου, ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε όλο και περισσότερες ανάγκες, η Πρόνοια τρέχει δυο προγράμματα με τεράστια επιτυχία, αφενός οι επιταγές που δίδονται κάθε μήνα σε ευπαθείς οικογένειες για να ψωνίζουν και αφετέρου τα τρόφιμα που μοιράζονται και αγοράζονται από τους υπαλλήλους της Πρόνοιας” .Τα παραπάνω προγράμματα προέρχονται με συμβολή του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” .

Θέλοντας να ενισχύεται συνεχώς και να προσφέρει ότι παραπάνω μπορεί στους συμπολίτες του ο Δήμος Πολυγύρου αναζητεί χώρο για μόνιμη κουζίνα για την παρασκευή γευμάτων, ενώ γίνεται αντιληπτό πως είναι σε επαγρύπνηση όλες οι ομάδες του Δήμου για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο δήμος Πολυγύρου προχώρησε στην αγορά 1000 rapid test τα οποία θα διανεμηθούν σε όλες τις τοπικές κοινότητες δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες να μην μετακινηθούν αλλά να υποβληθούν στο τεστ με ασφάλεια .Επίσης σε συνεργασία με τη σχολική επιτροπή  Α’ βάθμιας εκπαίδευσης έχει προμηθευτεί tablets για τους μαθητές που οι οικογένειες τους αδυνατούν οικονομικά. Τα tables θα είναι στα χέρια τους τις επόμενες ημέρες. 

Το σημαντικότερο στοιχείο όπως ανέδειξε η ειδική σύμβουλος του Δήμου Πολυγύρου είναι ο εθελοντισμός και η ευαισθησία όλων των εργαζόμενων. ”Εθελοντισμός υπάρχει, ο κόσμος βοηθάει, αλλά και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτές τις δράσεις ποτέ δεν τηρούν το ωράριό τους, δουλεύουν εθελοντικά πολλές ώρες. Ο κόσμος βοηθάει και ανταποκρίνεται”.