Η εταιρεία Next e.go SE, που κατασκευάζει μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προορίζονται κυρίως για αστικές μετακινήσεις και το Enterprise Greece υπέγραψαν σήμερα, παρουσία και το πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μια επιστολή πρόθεσης συνεργασίας.

Η οποία αφορά την ανέγερση στη χώρα μας ενός εργοστασίου στο οποίο θα παράγονται ετησίως 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για τo e.Go Life που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις -διαφοροποιούνται κυρίως στη χωρητικότητα των μπαταριών τους που ξεκινά από τις 14,9 kWh και φτάνει μέχρι και τις 23,9- και η τιμή του ξεκινά περίπου από τις 15.000 ευρώ.

Η Next e.go SE θα κληθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο να αποφασίσει ανάμεσα στις τρεις περιοχές που είναι υποψήφιες ως έδρα του εργοστασίου, ενώ με βάση τον αρχικό προγραμματισμό η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2023.

H Next e.Go έχει ιδρυθεί το 2015 από τον Günther Schuh, καθηγητή στο Πολυτεχνείο του Aachen που μετείχε στο σχήμα και το ηλεκτρικό της αυτοκινήτο ανταποκρίνεται στη φιλοσοφία της απλής και προσιτής κατασκευής.

Τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή της, το 2019, η εταιρεία αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα, την άνοιξη του 2020 υπέβαλλε αίτηση αφερεγγυότητας, ενώ την 31η Αυγούστου εξαγοράστηκε από τον ολλανδικό όμιλο επενδύσεων nd Industrial Investments BV.

Πηγή: cnn.gr