Δήμος ΠολυγύρουΧαλκιδική

Δήμος Πολυγύρου: Στα χέρια των μαθητών τα πρώτα Tablets

Ένα απαραίτητο εργαλείο για την τηλεκπαίδευση και συγκεκριμένα φορητές ηλεκτρονικές συσκευές tablets, παρέδωσε σήμερα 18.12.2020 η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πολυγύρου στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων. Συνολικά θα παραδοθούν130 συσκευές εκ των οποίων οι 115 να δοθούν για χρήση σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και 15 των Νηπιαγωγείων. Σήμερα παρελήφθησαν και παραδόθηκαν 100 και αναμένονται ακόμα 30 συσκευές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού ενημερώθηκε με απόλυτη διακριτικότητα για τις ανάγκες των μαθητών, προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων και διέθεσε ποσό 19.420 ευρώ για την προμήθεια 130 τάμπλετ, τελευταίας γενιάς. Με τη σχετική προμήθεια η Σχολική Επιτροπή καλύπτει ποσοστό 9-10% των μαθητών Δημοτικού του Δήμου Πολυγύρου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, στέκεται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Το ποσό εξασφαλίστηκε από εξοικονόμηση πόρων, τόσο από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών θέρμανσης των σχολείων λόγω αναστολής της λειτουργίας τους για τουλάχιστον 3 μήνες εντός του 2020, όσο και από την έκτακτη επιχορήγηση που δίνει κάθε χρόνο ο Δήμος Πολυγύρου προς τις Σχολικές Επιτροπές για την αντιμετώπιση των λειτουργικών τους αναγκών.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου και το Δ. Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία, θα εκτιμήσουν τη νέα κατάσταση που θα επικρατεί μετά και τη διανομή των τάμπλετς στους μαθητές και θα εξετάσει περεταίρω βελτιωτικές ενέργειες προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές να συμμετέχουν απρόσκοπτα στην εξ’ αποστάσεως διδασκαλία. Πιστός ο Δήμος Πολυγύρου ώστε να εξασφαλίσει στα παιδιά ίσες ευκαιρίες στη μάθηση.

”Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Εκπαιδευτική Κοινότητα του Δήμου μας και ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους Διευθυντές των Σχολείων, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας και στο προσωπικό καθαριότητας”. 

Σχετικά άρθρα

Back to top button