Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι όλος ο πλανήτης, τους τελευταίους μήνες  πλήττεται από την επιδημία του κορωνοϊού.

Ο κορωνοϊός πρωτοεμφανιζόμενος στη Γιουχάν της Κίνας  στους  Έλληνες φάνταζε σαν ένα μακρινό όνειρο, πιστεύοντας στην μη ραγδαία εξάπλωση του. Παρόλα αυτά η πανδημία «άπλωσε τα πλοκάμια της» ταχύτατα και με γοργούς ρυθμούς και έφτασε να απειλεί ως ύπουλος, αόρατος και άγνωστος εχθρός  την ζωή και την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων.

Από αυτή την δοκιμασία όμως, οι πολίτες λαμβάνουν καθημερινά  θετικά ερείσματα  και έμαθαν να εκτιμούνε τα απλά πράγματα στην ζωή και στην καθημερινότητα του σύγχρονου κόσμου.

Οι Χαλκιδικιώτες λοιπόν, αντιμετώπισαν εξαρχής την πανδημία με τον κατάλληλο τρόπο. Οι παραλίες και γενικότερα τα μέρη που είναι ιδανικά για άθληση και περπάτημα είναι πλημμυρισμένα από κόσμο σε καθημερινή βάση και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα.  Έτσι, μέσα από την πανδημία του κορωνοϊού οι πολίτες άρχισαν να εκτιμούν τα απλά πράγματα που χαρίζονται στην ζωή, όπως η εκμετάλλευση της φύσης.

Στη Χαλκιδική, πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν τις απογευματινές τους ώρες να τις περάσουν είτε περπατώντας στο πλάι της παραλίας είτε στα κεντρικά σημεία του τόπου τους. Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας έχει εντοπίσει νέα μέρη και διάφορες δραστηριότητες για να περνάει παραγωγικά αλλά και δημιουργικά την μέρα του.

Η πανδημία ενισχύει τις ανθρώπινες σχέσεις σε μεγάλο βαθμό, οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους, ανταλλάσσουν «καλημέρες» και συζητούν έστω και με μειωμένο «επιτρεπόμενο» χρόνο τους καθημερινούς τους προβληματισμούς.

Επίσης, τόσο ο κορωνοϊός όσο και οι πολίτες έδωσαν χώρο στα ζώα να γνωρίσουν το φυσικό περιβάλλον αλλά και να συμφιλιωθούνε με αυτό. Δόθηκε η ευκαιρία στα ζώα να εκμεταλλευτούν τα αγαθά της φύσης και να απολαμβάνουν την βόλτα τους στην φύση.

Στην ζωή των ανθρώπων, η πανδημία δημιούργησε σκέψεις  για την καθημερινότητα. Οι άνθρωποι κάνουν σκέψεις για το μέλλον τους, για την μέρα που έρχεται και για το πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην χώρα.

Χαρακτηριστική είναι η θέα του Ολύμπου, που διακρίνεται χιονισμένη από την παραλία των Νέων Μουδανιών, εικόνα που προσφέρει ηρεμία και γαλήνη στους πολίτες του τόπου.

Στο πέρας αυτής της πανδημίας, το σίγουρο είναι ότι τόσο οι Χαλκιδικιώτες όσο και όλος ο ελληνικός πληθυσμός θα βγούνε πιο δυνατοί και αισιόδοξοι, θα λαμβάνουν ερεθίσματα από τα μικρά και καθημερινά αγαθά στην ζωή.

Ευχή όλων είναι να τελειώσει γρήγορα αυτή η δοκιμασία που περνάει το κάθε σπίτι και να μείνουν μόνο τα θετικά που άφησε η πανδημία στην ζωή του ανθρώπου.