Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς να κάνουν καμία έκπτωση στην εκτέλεση της κύριας αποστολής τους διαθέτουν την τεχνογνωσία και την ετοιμότητα να σταθούν αρωγοί στο κοινωνικό σύνολο, συμμετέχοντας στο κοινό εθνικό μέτωπο κατά του κορωνοϊού για την προάσπιση του μείζονος αγαθού της δημόσιας υγείας, δήλωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, σχετικά με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαδικασία διεξαγωγής των τεστ.

Ο κ. Φλώρος επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας που καταβάλλεται, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συμβάλλουν στην επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού έναντι του κορονοϊού συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα που προβλέπει την ανάπτυξη 130 σταθμών δειγματοληψίας και τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων (rapid test).

Οι συγκεκριμένοι σταθμοί έχουν αναπτυχθεί σε 73 πόλεις της ελληνικής επικράτειας από 97 μονάδες και των τριών κλάδων των ΕΔ, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών νοσοκομείων, καλύπτοντας έτσι και τις 13 διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

Από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, όσοι πολίτες το επιθυμούν μπορούν να προσέχονται στους εν λόγω σταθμούς για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων.

Η προσέλευση θα γίνεται στις εργάσιμες ημέρες και ώρες κατόπιν ραντεβού σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτίζεται από την Πολιτική Προστασία, η οποία θα έχει την ευθύνη της εκδήλωσης περαιτέρω ενεργειών σε περίπτωση καταγραφής θετικών δειγμάτων όσο και της στατιστικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων.

Πηγή: real.gr