Μικρά και μεγαλύτερα δώρα επιλέγουν και στη Χαλκιδική οι γονείς για τα παιδιά, τα βαφτισίμια ή τα ανίψια τους. Η κατάσταση δεν διαφοροποιείται πολύ σε σχέση  με τα μεγάλα αστικά κέντρα όπου τα ράφια των καταστημάτων παιχνιδιών έχουν αδειάσει.

Η μέθοδος του click away και στη Χαλκιδική είναι μονόδρομος για αυτού του είδους τις αγορές. Πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι υπηρεσίες των κούριερ έχουν φτάσει στα όριά τους και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν μέσα στα επιθυμητά χρονοδιαγράμματα που δεν είναι άλλα από τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Στη Χαλκιδική ωστόσο η αγορά παιχνιδιών δεν είναι τόσο μεγάλη. Εμπορικά κέντρα όπως τα Ν. Μουδανιά και ο Πολύγυρος (σε μικρότερο βαθμό) διαθέτουν καταστήματα όχι όμως πολλά. Έτσι το βάρος πέφτει στους υπάρχοντες επαγγελματίες και στα βιβλιοπωλεία που μπορούν να διαθέσουν τα λοιπά προϊόντα τους με τη μέθοδο του click away. Και στην περίπτωση της Χαλκιδικής, όσοι είχαν ηλεκτρονικό κατάστημα από την αρχή μπόρεσαν να διαχειριστούν καλύτερα  τη συγκυρία. Από μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών, στα Ν. Μουδανιά, μας είπαν ότι το e-shop τους έσωσε. «Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που οι πελάτες περιμένουν έξω από το μαγαζί για να παραλάβουν τα πακέτα που ετοιμάζουμε. Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε», μας ανέφερε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Στον Πολύγυρο επίσης υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Εκεί, επαγγελματίας του κλάδου των παιδικών παιχνιδιών θα προτιμούσε όπως μας είπε να ανοίξουν τα καταστήματά τους έστω και με αυστηρούς περιορισμούς στον αριθμό των πελατών. «Πώς να εξυπηρετήσουμε έξω από την πόρτα τους πελάτες μας», τόνισαν.

Διαφορετικά όπως φαίνεται λειτουργούν και τα σούπερ μάρκετ. Για παράδειγμα στα Ν. Μουδανιά κατάστημα γνωστής αλυσίδας δεν δουλεύει click away στα είδη των οποίων η πώληση απαγορεύεται. Η μέθοδος εφαρμόζεται μόνο στην αντίστοιχη υπεραγορά του που λειτουργεί  εκτός πόλης.

Οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στις μεταφορές είναι μεγάλες με αποτέλεσμα ακόμη και τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής να μεταφέρονται πολλά δέματα καθημερινά.