Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ανέλυσε τα έργα που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Πολυγύρου και όλα όσα αναμένονται άμεσα, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

”Πάρα πολλά έργα είναι σε εξέλιξη. Αρχικά, η αποχέτευση και ο βιολογικός του Πολυγύρου και των Καλυβών, έργα της τάξεως των 27.000.000 ευρώ. Ο βιολογικός έχει ολοκληρωθεί και εκτιμούμε πως θα έχουμε ολοκλήρωση εντός του 2021 και των αποχετευτικών δικτύων που είναι 11 χιλιομέτρων, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν σωρευτικά και ενιαία τα αποχετευτικά δίκτυα μαζί με τον βιολογικό”.

Ο κος Ζωγράφος τόνισε πως είναι σε εξέλιξη πολλά έργα ενώ αναμένονται κι άλλα προς όφελος των πολιτών. Ειδικότερα, είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του οδικού δικτύου Δουμπιών – Καλαμωτούς. Πρόκειται για ασφαλτόστρωση στα πλαίσια της αγροτικής οδοποιίας. Ακόμα, έχει δημοπρατηθεί η αποχέτευση της Ολύνθου και ετοιμάζεται η δημοπράτηση του βιολογικού του χωριού. Επίσης, έχει δημοπρατηθεί η ύδρευση της Γαλάτιστας, ενώ αναμένεται να ενταχθεί και η Μεταμόρφωση σε βιολογικό και αποχετευτικά δίκτυα. Δημοπρατείται ο παλιός παιδικός σταθμός του Πολυγύρου, από την κοινωνική πρωτοβουλία Leader. Επί πρόσθετα, ο Δήμος Πολυγύρου θα δημοπρατήσει πλήρης αντιπλημμυρική προστασία της Ορμύλιας, έργο ύψους 7.500.000 ευρώ, αλλά και δημοπράτηση Γενικού Λυκείου, Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Πολυγύρου, Δημοτικού σχολείου Ορμύλιας και εκθεσιακού κέντρου Καλυβών με 4.500.000 ευρώ, ώστε να ανανεωθούν πλήρως. Επίσης, ετοιμάζεται να δημοπρατηθεί η ύδρευση του Βάβδου διότι υπάρχει πρόβλημα, ενώ δημοπρατήθηκε η ύδρευση Παλαιοκάστρου, Ορμύλιας και Μεταμόρφωσης. Επίσης, είναι γνωστό πως έχει ολοκληρωθεί η ύδρευση του Πολυγύρου, Αγίου Προδρόμου, Βραστών και Σανών καθώς είναι περιοχές που είχαν σοβαρά προβλήματα.

Πλέον, ο Δήμος Πολυγύρου ετοιμάζεται να εκτελέσει το έργο ”Γεωτρήσεις και Δεξαμενές” στις περιοχές Γεροπλατάνου, Κρήμνης, Σανών, Καλυβών και Ταξιάρχη. Τέλος, θα ενταχθεί και ο κεντρικός αγωγός Πολυγύρου – Αγίου Προδρόμου και το ιδιαίτερο δίκτυο του Πολυγύρου προς την παραλιακή ζώνη για να μην εξαρτάται από περιοχές που παρουσιάζουν υδρευτικά προβλήματα.

”Όλα αυτά είναι έργα που δεν ήρθαν τυχαία αλλά από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και πολλή δουλειά, ενώ θα ήθελα να επισημάνω πως στο πλαίσιο της αστικής αναζωογονούσης ετοιμάζουμε την κατασκευή ενός γιγαντιαίου έργου που θα αλλάξει τα πάντα στον πεζόδρομο του Πολυγύρου. Θα κάνουμε ειδικές αναπλάσεις στην περιοχή της Γαλάτιστας, θα συνδέσουμε τον Γεροπλάτανο με την Παλαιόχωρα με ένα οδικό δίκτυο ώστε να μπορούν οι πολίτες να το διασχίζουν με ασφάλεια, ενώ ετοιμάζουμε και μια μελέτη για την ανάδειξη της πλατείας των Δουμπιών. Με λίγα λόγια υπάρχει μια εγρήγορση από την πλευρά μας για τα έργα που ετοιμάζουμε και ευελπιστούμε να μας βοηθήσουν και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η κυβέρνηση ώστε να αποκτήσουμε μια εξαιρετική τεχνική υπηρεσία που να μπορεί να ανταποκριθεί στις εγκρίσεις του μέλλοντος” ανέφερε στη κάμερα της Χαλκιδικής Πολιτικής ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.