«Ημέρα γιορτής» για τη χώρα μας και την Ευρώπη χαρακτήρισε την έναρξη, χθες, της εμβολιαστικής επιχείρησης η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κατά την ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό του εμβολιασμού.

Η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι η ίδια είχε την τύχη να εμβολιαστεί και περιέγραψε την εμπειρία της με συναισθήματα «χαράς».

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών εξ αρχής ξεκαθάρισε ότι οι ποσότητες των εμβολίων που θα φτάσουν στη χώρα μας θα αυξάνονται σταδιακά και ότι η ιεράρχηση όσων θα εμβολιαστούν βασίζεται σε διεθνείς οδηγίες με όρους «διαφάνειας».

Σχετικά με τις αλλεργίες, η κ. Θεοδωρίδου επισήμανε ότι «οι αλλεργίες για τα εμβόλια είναι εξαιρετικά σπάνιες». Επίσης, σχετικά με τις συνήθεις αλλεργίες, όπως σε τρόφιμα, διευκρίνισε ότι «αυτές οι αλλεργικές αντιδράσεις δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό».

Μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα «υπάρχει προετοιμασία για την άμεση αντιμετώπιση όποιας αλλεργικής αντίδρασης» ήπιας έως και πιο σοβαρής, είπε η κ. Θεοδωρίδου. Μόνο «αναφυλακτικές αντιδράσεις, πιο σοβαρές που οδηγούν ένα άτομα στο νοσοκομείο» μπορεί να χρειάζονται πριν τον εμβολιασμό και τη γνώμη του γιατρού ή του αλλεργιολόγου.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια