Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επιτελείο του Προέδρου Μισέλ, “και οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν τη δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία που επιτεύχθηκε για τη μελλοντική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει της επικείμενης υπογραφής, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 30 Δεκεμβρίου”.

Σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος “και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ”.
Συμφώνησαν επίσης “να προχωρήσουν οι εργασίες με σκοπό την COP 26 στη Γλασκόβη. Η πρόσφατη απόφαση της ΕΕ για προσαρμογή του στόχου της για το 2030 ήταν ευπρόσδεκτη”, αναφέρουν.
Επιπλέον και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τις εργασίες για την παγκόσμια αντίδραση σε μελλοντικές  πανδημίες. “Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκε η ιδέα μιας πιθανής Συνθήκης για τις πανδημίες, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της παγκόσμιας ετοιμότητας και της αντίδρασης, ιδίως στο πλαίσιο της βρετανικής Προεδρίας της G7”, σημειώνεται.
Όσον αφορά τις εξωτερικές υποθέσεις, ο Πρόεδρος Μισέλ και ο πρωθυπουργός Τζόνσον “δήλωσαν το κοινό τους ενδιαφέρον να συνεχίσουν να ανταλλάσσουν απόψεις και να αναζητήσουν συνεργασία σε συγκεκριμένα ζητήματα βασιζόμενοι στις κοινές αξίες και συμφέροντα”.
Πηγή: real.gr