ΕΠΣΧ

Σε σημερινή τηλεδιάσκεψη με αντιπροσωπεία παικτών της Γ’ εθνικής, ο Γενικός Γραμματέας αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, γνωστοποίησε ότι ετοιμάζει σχέδιο επιστροφής και έναρξης των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών.

Στόχος είναι να ξεκινήσει η Σούπερ Λιγκ 2 και εν συνεχεία να πάρουν σειρά και οι υπόλοιπες κατηγορίες. Όπως κρίνεται λογικό, κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει με την απαραίτητη ασφάλεια, ενώ τόνισε πως η επιστροφή θα γίνει μετά τις 10/1 και πως ενδιαφέρει την πολιτεία η επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Μάλιστα, έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης και το σενάριο αναδιαρθρώσεων των πρωταθλημάτων για να προλάβουν τα χρονικά περιθώρια. Ακόμα, ειπώθηκε και η διενέργεια rapid tests για τις ομάδες της Γ’ εθνικής, κάτι που μπορεί να ισχύσει και για τις τοπικές κατηγορίες. Επίσης, με δεδομένο πως οι περισσότερες ομάδες δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στα tests, ίσως προταθεί να τα επιβαρύνονται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες.

Φυσικά, όλα αυτά δεν είναι επίσημα αλλά το γεγονός πως υπάρχει σχέδιο επανέναρξης των πρωταθλημάτων είναι ενθαρρυντικό για την άμεση επιστροφή στα γήπεδα.