Στο portal Xalkidiki Politiki, κατά τη διάρκεια του έτους, πέρασαν και δημοσιεύθηκαν όλες οι ειδήσεις και τα θέματα του αθλητισμού της Χαλκιδικής. Κάποια όμως θεωρούνται σημαντικότερα και σημειώνονται στα κορυφαία της χρονιάς που μας πέρασε. Είναι γνωστό πως η πανδημία εμπόδισε την αθλητική δραστηριότητα, ωστόσο και έτσι, σημειώθηκαν σημαντικά αθλητικά γεγονότα.

Ελίνα Τζένγκο… η νεαρή ακοντίστρια που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

Έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο, μόλις στα 18 της χρόνια. Ο λόγος για την Ελίνα Τζένγκο από την Καλλικράτεια, που απασχόλησε όλους τους φίλους του αθλητισμού και συγκίνησε όχι μόνο το νομό αλλά και όλη την επικράτεια.

Η Ελίνα Τζένγκο αφενός μπήκε στη ψηφοφορία για αθλήτρια της χρονιάς, αφετέρου έγινε η κορυφαία ακοντίστρια όλων των εποχών με τις επιδόσεις της. Επίσης, εντός τους έτους, με τις ρίψεις της έγινε η πρώτη καλύτερη νεανίδα ακοντίστρια στον κόσμο.

Συνεπώς, πρόκειται για ένα παιδί που αξίζει την πρωτιά στα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της Χαλκιδικής και όχι μόνο, ενώ μας υπόσχεται ανάλογες αλλά και μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

https://www.xalkidikipolitiki.gr/2020/07/08/kalyteri-neanida-ston-kosmo-tzengko-tin-kallikrateia/

https://www.xalkidikipolitiki.gr/2020/08/02/egine-proti-akontistria-olon-ton-epochon-tzengko-tin-kallikrateia-neo-pagkosmio-rekor/

https://www.xalkidikipolitiki.gr/2020/12/12/ypopsifia-athlitria-tis-chronias-elina-tzengko/

 

ΚΑΟΧ… ο πρώτος εκπρόσωπος της Χαλκιδικής σε τελική φάση Πανελλήνιας διοργάνωσης! 

Ραντεβού με την ιστορία είχε φέτος ο ΚΑΟΧ, καθώς τον περασμένο Αύγουστο, που μπορεί να θεωρηθεί και ο καλύτερος μήνας της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας, έδωσε το παρών, ως εκπρόσωπος της Χαλκιδικής στο 47ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων απέναντι σε μεγαθήρια όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Προμηθέας, το Περιστέρι και το Ηράκλειο.

Ο ΚΑΟΧ έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του νομού που συμμετείχε στα τελικά της διοργάνωσης. Μάλιστα, κατάφερε να πετύχει την ιστορική νίκη κόντρα στο Ηράκλειο και να χαροποιήσει ακόμη περισσότερο όλη τη Χαλκιδική, που ήταν περήφανη και μόνο με την πρόκριση.

Η πρώτη του παρουσία στα τελικά της Πανελλήνιας διοργάνωσης είναι μόνο η αρχή, που επιβεβαιώνει την μπασκετική εξέλιξη που έχει πετύχει ο ΚΑΟΧ στη Χαλκιδική.

https://www.xalkidikipolitiki.gr/2020/08/06/istoriki-niki-o-kaoch-panellinio-efivon/

https://www.xalkidikipolitiki.gr/2020/08/02/kaoch-o-ekprosopos-tis-chalkidikis-stin-teliki-fasi-panellinioy-efivon-pics-vids/

Ποδόσφαιρο… η μεγάλη απουσία από τις κορυφαίες στιγμές της χρονιάς λόγω… κορωνοϊού! 

Η πανδημία που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, δεν άφησε ανεπηρέαστο και το ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής. Βέβαια, η συμμετοχή της Τρίγλιας στις επαγγελματικές διοργανώσεις και η παραμονή της σε αυτές, η άνοδος της Βαρβάρας στη Γ’ Εθνική που είχε ως αποτέλεσμα να έχει ο νομός δυο εκπροσώπους στην τρίτη κατηγορία, μετά και την παραμονή της Καλλικράτειας και τα 70 χρόνια της Νίκης Πολυγύρου, είναι από μόνα τους επιτυχίες και άξια αναφοράς, ωστόσο ο κορωνοϊός έκλεψε τη δόξα διότι όλα τα πρωταθλήματα δεν ολοκληρώθηκαν κατά το δεύτερο αγωνιστικό μισό του 2020.

https://www.xalkidikipolitiki.gr/2020/04/29/epo-telos-ta-topika-protathlimata-anevainoyn-sti-g-ethniki-oi-protoporoi/

https://www.xalkidikipolitiki.gr/2020/05/31/evdominta-chronia-niki-polygyroy-pics/