Κόσμος

Κομισιόν: Η παραγωγική ικανότητα των εταιρειών ευθύνεται για τις όποιες καθυστερήσεις στον εμβολιασμό

Η παραγωγική ικανότητα των εταιρειών και όχι ο τρόπος με τον οποίον η Κομισιόν πραγματοποίησε τις παραγγελίες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού ευθύνεται για τις οποίες καθυστερήσεις στον εμβολιασμό στην ΕΕ, επεσήμαναν σήμερα εκ νέου ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Έρικ Μάμερ και ο αρμόδιος για το θέμα εκπρόσωπος Στέφαν Ντε Κέισμάκερ

Σύμφωνα με την Κομισιόν η συγκεκριμένη στρατηγική, δηλαδή της επένδυσης σε πολλές εταιρείες, επιλέχθηκε σε συνέχεια της εντολής που δόθηκε από τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Υπενθύμισε ακόμα ότι η εμβολιαστική εκστρατεία της ΕΕ δεν έχει ουσιαστικά ξεκινήσει, και πως ήταν από το φθινόπωρο ξεκάθαρο ότι τα εμβόλια θα άρχιζαν να έρχονται από τα τέλη του 2020 και ο αριθμός θα αυξανόταν σταδιακά μέσα στο 2021. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ΕΕ έχει έτσι κι αλλιώς εξασφαλίσει πάνω από 2 δισ. δόσεις.

Ο Στέφαν Ντε Κέισμάκερ σημείωσε ότι το πνεύμα των διαπραγματεύσεων της Κομισιόν ήταν η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου και όχι “να βάλουμε όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι”. Τέλος σε σχέση με θρυλούμενες διμερείς συμφωνίες κρατών μελών με εταιρείες, ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στα ίδια τα εν λόγω κράτη μέλη.

Πηγή: real.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button