Ολοκλήρωσε την Τρίτη η ΕΠΟ (5/1) το υγειονομικό πρωτόκολλο για την επιστροφή των ομάδων της Γ΄ Εθνικής στις προπονήσεις και εν συνεχεία θα το αποστείλει στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, προκειμένου να εγκριθεί. Όπως αναφέρθηκε, στις 10 Ιανουαρίου, η επιτροπή θα το συζητήσει και ακολούθως θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις για την επιστροφή των ομάδων της τέταρτης εθνικής κατηγορίας στο γήπεδο.

Το πρωτόκολλο αυτό, θα είναι ανάλογο με εκείνο της Σούπερ Λιγκ 1 στα εννέα πρώτα σημεία του, ουσιαστικά δηλαδή, θα θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη διενέργεια τεστ κάθε βδομάδα για τις ομάδες. Από εκεί και πέρα, η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί θετικά ή αρνητικά για την επανέναρξη και με τη σειρά της η Κυβέρνηση, θα αποφασίσει αν είναι σε θέση να τηρήσει αυτό το οποίο προβλέπεται, δηλαδή να διασφαλίσει μέσω των τοπικών φορέων, την υποβολή σε δωρεάν τεστ για τις ομάδες. Εξάλλου κάτι τέτοιο εισηγήθηκε ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς και με βάση αυτό η ΕΠΟ κίνησε τις διαδικασίες ώστε να καταρτίσει υγειονομικό πρωτόκολλο και να το αποστείλει στην επιτροπή προς έγκριση.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ΕΠΟ, έχει διεξάγει την έρευνά της μέσω της επιτροπής εθνικών ομάδων και ξένων ομοσπονδιών, διαπιστώνοντας ότι σε πολλές χώρες της ευρύτερης περιοχής μας, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά και μόνο η Ελλάδα βρίσκεται στη θλιβερή θέση να μην έχει καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση ούτε καν της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

Πηγή: patragoal