“Αυξήθηκε το brand της χώρας μας” εκτίμησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, το πρωί της Τρίτης. Όπως εξήγησε, το καλοκαίρι του ’20 δεν δόθηκε έμφαση στους αριθμούς, αλλά στόχος ήταν να ξεπεραστούν οι δυσοίωνες προβλέψεις που θα ενίσχυαν την εικόνα της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη ώστε να αυξηθεί η θέληση των τουριστών να επισκεφθούν τη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Για την ώρα, όπως είπε, χειμερινός τουρισμός δεν υπάρχει, καθώς βρισκόμαστε σε lockdown όπως και η πλειοψηφία των υπόλοιπων χωρών που είτε βγαίνει από το δεύτερο κύμα περιορισμών και μπαίνει στο τρίτο, όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο είτε προετοιμάζεται ή ήδη είναι αντιμέτωπο με ένα σφοδρό κύμα. Όπως παρατηρεί ο υπουργός, αυτη τη στιγμή όλες οι χώρες βρίσκονται σε μια κατάσταση που δεν σκέφτεται κανένας να προγραμματίσει τις διακοπές του. Προσθέτει δε, ότι μέσα στην πανδημία άλλαξε η συμπεριφορά των τουριστών.

Παράλληλα, όπως είπε ο ακριβός τουρισμός το ’20 κινήθηκε περισσότερο. Καθώς υπήρχε η δυνατότητα να κάνει τεστ, ο κόσμος αναζητούσε πιο ασφαλείς εμπειρίες, βίλες μακριά από μεγάλα συγκροτήματα. Ενώ, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι την ίδια χρονιά παρατηρήθηκε και επέκταση της καλοκαιρινής σεζόν αφού “κάποιοι φοβήθηκαν και έκλεισαν πιο αργά τις διακοπές τους”.

Πηγή: myvolos.net