Εμβολιάστηκε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος κατά την πρώτη ημέρα εμβολιασμών στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Αμέσως μετά τον διοικητή του νοσοκομείου, σειρά είχε το υγεινομικό προσωπικό. Γιατροί και νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης κατά της covid-19.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος συνεπικουρεί στο Νοσοκομείο Πολυγύρου λόγω εκτάκτων αναγκών που βιώνουμε, πρέπει οι γιατροί να δώσουν το παράδειγμα στους πολίτες, να θωρακιστούν οι ίδιοι και να κάνουν τη δουλειά τους με μεγαλύτερη δύναμη. Παρόλα αυτά, όπως εξήγησε, δεν έχει ανοίξει ο δρόμος ακόμη από το Υπουργείο για τον εμβολιασμό των ιδιωτών γιατρών. Μάλιστα έχει γίνει διάβημα διαμαρτυρίας από τοους γιατρούς της Χαλκιδικής, και φυσικά από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ώστε να ξεκίνησει άμεσα η διαδικασία.

Μόλις σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε  ότι στην πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19, περιλαμβάνονται οι ιατροί και οδοντίατροι του ιδιωτικού τομέα, με βάση την προτεραιοποίηση που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού. Σύμφωνα με τον Υπουργό, «σε συνέχεια των εμβολιασμών των εργαζομένων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και των ωφελούμενων και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών, καθώς και των ιδιωτών ιατρών και οδοντιάτρων που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν».