Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου και προέδρου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Δήμου Σιθωνίας, κ. Ιωάννης Μαλλίνης: 

Με την ανακοίνωση του υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερωθήκαμε για την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Δήμος Σιθωνίας είναι μια απομακρυσμένη περιοχή όπου το επιδημιολογικό φορτίο δεν είναι μεγάλο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία από τους γονείς για το άνοιγμα των σχολείων.

Αυτό που μας ανησυχεί όμως είναι πως το μεγαλύτερο μέρος του εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολείων μας μετακινείται προκείμενου να παρευρεθούν στο χώρο εργασία στους και συνήθως μάλιστα από το κοντινότερο αστικό κέντρο που δεν είναι άλλο από την υπερφορτισμένη επιδημιολογικά Θεσσαλονίκη.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα οι εκπαιδευτικοί συνωστίζονται σε μεταφορικά μέσα όπως τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ ή τα προσωπικά τους ΙΧ προκειμένου να μειώσουν τα έξοδα κίνησης που καθιστούν την καθημερινή τους μετακίνηση, από και προς την μόνιμη κατοικία τους, ασύμφορη συγκριτικά με τις μηνιαίες απολαβές τους.

Φαίνεται οξύμωρο δε ενώ γίνονται σοβαρές προσπάθειες για την αποφυγή διασποράς του ιού οι εκπαιδευτικοί να εξαναγκάζονται να μετακινούνται μεταξύ περιφερειών διότι το σύστημα τοποθέτησής τους δεν τους επιτρέπει να παραμένουν και να εργάζονται στις περιοχές μόνιμης κατοικίας τους αλλά και οι απολαβές τους δεν είναι ικανές να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσής τους στον τόπο εργασίας τους.

Ποια είναι λοιπόν η μέριμνα της διοίκησης για την αποφυγή διασποράς του ιού; Πόσο σύντομα θα έχουμε κρούσματα στις μικρές μας κοινότητες προερχόμενα από τα μεγάλα αστικά κέντρα; Πόσο φρόνιμο είναι να επιτρέψουμε αυτή τη διασπορά σε περιοχές όπου οι υποδομές υγείας είναι δυσπρόσιτες και υποβαθμισμένες;

Η επιστολή: