Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο της αστυνομίας «Αλκυονίδες», λόγω της ανησυχίας που προκαλεί η αύξηση της θερμοκρασίας, καθώς εκτιμάται πως χιλιάδες πολίτες της πρωτεύουσας, με σύμμαχο τον καλό καιρό, θα πάρουν τις παραλίες και τα βουνά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι ασυνήθιστες υψηλές θερμοκρασίες έχουν σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ και στην πολιτική προστασία.

Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει από το πρωί και αναμένεται να είναι εντατικοί στις εξόδους της πόλης με στόχο να αποτραπεί ο συγχρωτισμός και να αποφευχθεί η μετάδοση της πανδημίας.

Σε κλοιό θα βρεθούν οι ορεινοί όγκοι, κυρίως Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττός, όπου τελευταία παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, αλλά και το παραθαλάσσιο μέτωπο, από τα Νότια Προάστια ως και τον Πειραιά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε την Παρασκευή τους πολίτες να μην χαλαρώσουν και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα.

«Η προσπάθειά μας αυτή μετράει ήδη 10 μήνες και είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει κόπωση. Δεν είναι όμως η στιγμή για να επιδείξουμε πιο χαλαρή συμπεριφορά στην τήρηση των μέτρων. Δεν πρέπει να αφήσουμε την πανδημία να επιστρέψει δριμύτερη μετά τους τόσους κόπους που έχουμε όλοι καταβάλλει»

Πηγή: cnn.gr