Αναλυτικά, το μήνυμά του: 

”Αρχίζει από αύριο η δια ζώσης διδασκαλία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και οι Δήμοι της Χαλκιδικής φρόντισαν έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές.

Επίσης, εστάλη στους Διευθυντές σχετική εγκύκλιος που περιγράφει αναλυτικά τις οδηγίες λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και το βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων υπεβλήθησαν προαιρετικά, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ Χαλκιδικής, σε rapid tests ανίχνευσης του covid-19.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να προχωρήσουν σε rapid test μπορούν να το δηλώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου: https://edu.testing.gov.gr

Συγχαίρω τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής για την άμεση και υπεύθυνη εφαρμογή των Κυβερνητικών Οδηγιών καθώς και τους εκπαιδευτικούς αλλά και το βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων για την υπεύθυνη αντιμετώπιση του ζητήματος επανέναρξης των δια ζώσης μαθημάτων.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο αντιμετώπισης της πανδημίας και είναι απαραίτητη από όλους μας η ανάλογη υπευθυνότητα προκειμένου οι μαθητές μας να κατορθώσουν χωρίς προβλήματα να παρακολουθήσουν μέσα στις αίθουσες τα μαθήματα τους.

Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τη Διεύθυνση Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και την κ. Ζαφειρούλα Μυλωνά για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά κάθε ζήτημα”.