Την προσοχή των πολιτών της Χαλκιδικής επέστησε πριν από λίγες μέρες, κατά την τακτική ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Ωστόσο, θεωρήθηκε απορίας άξιον, το γιατί μπαίνει η Χαλκιδική σε «πορτοκαλί» επίπεδα προσοχής, τουλάχιστον από την πλευρά των ίδιων των κατοίκων της, τη στιγμή που δεν είχε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.
Αυτό που φαίνεται πως θορύβησε τον κ. Χαρδαλιά είναι τα 19 κρούσματα παραμονή των Θεοφανείων,  τα 11 ανήμερα των Φώτων, και ένας μικρότερος αλλά επίμονος αριθμός των πέντε περίπου κρουσμάτων τις προηγούμενες μέρες. Ενδεχομένως, για μην υπάρξουν «παρατράγουδα» όπως στην Αττική ή την Κοζάνη, θεωρήθηκε σκόπιμο να κρούσει ο κ. Χαρδαλιάς τον κώδωνα του κινδύνου προς γνώση και συμμόρφωση.

Ποια είναι η εικόνα στο νομό

Αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής νοσηλεύονται 2 άτομα σε ΜΕΘ και 13 σε απλές κλίνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία των γιατρών, έχει πέσει κατά 90 και πλέον τοις εκατό η εισαγωγή ασθενών covid στο νοσοκομείο. Αυτό που απομένει είναι να αποτιμηθεί η κινητικότητα των γιορτών των Χριστουγέννων, κάτι που θα συμβεί εντός της εβδομάδας.