Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου: 
“Ακούμε αρκετούς να επικροτούν την οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Κάθε άποψη δεκτή και για να μην παρεξηγηθούμε πάνω απ’ όλα φυσικά και είναι η δημόσια υγεία και ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας. Όπως πρέπει να ανοίξουν όλα σιγά σιγά, έτσι πρέπει να βγει πλάνο και για την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Οι ομάδες πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων προχώρησαν σε κάποια έξοδα, τα οποία την επόμενη χρονιά θα πρέπει να ξαναγίνουν και είναι δεδομένο πως τα φετινά χρήματα δεν θα επιστραφούν στις ομάδες, αν σε περίπτωση αποφασιστεί η οριστική διακοπή. Σε όλο αυτό που βιώνει η χώρα, μαζί της και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, δεν ευθύνονται οι ΕΠΣ, αλλά ο κακός χειρισμός των ανωτέρων.
Ενδεικτικά, κάποια από τα έξοδα που προχώρησαν οι ομάδες για τη φετινή τους ετοιμότητα και προετοιμασία:
1. Προετοιμασία δελτίων
2. Ασφάλεια παικτών
3. Ιατρική παρακολούθηση
4. Είδη προστασίας από τον κορωνοϊό
Ενώ έχασαν:
1. Χορηγίες
2. Διάφορους τρόπους εύρεσης οικονομικής στήριξης
Απ΄ όλα τα παραπάνω προκύπτουν ερωτήματα όπως, θα επιστραφούν τα λεφτά, παράδειγμα, των ασφαλειών;
Η εύκολη λύση είναι η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως ουσιαστικά οι ερασιτέχνες και όχι μόνο απέχουν περίπου δέκα μήνες από τα γήπεδα.
Την επόμενη χρονιά θα είναι εύκολο να επιστρατευτούν οι ομάδες και να επιστρέψουν ή θα έχουμε αρκετές αποχές που θα υπογράφουν τον αφανισμό του ερασιτεχνισμού; Αν συνυπολογιστούν ο κόπος, ο χρόνος και οι οικονομικές απώλειες των παραγόντων, τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο.
Επίσης, δεν νομίζουμε οι υπόλοιπες χώρες ενδιαφέρονται περισσότερο από τη δική μας για τη δημόσια υγεία, όταν η Ελλάδα έχει μηδαμινά κρούσματα σε σχέση με άλλες, κάτι που σημαίνει πως τηρούνται τα μέτρα και μπορούν να εφαρμοστούν και στα γήπεδα, παρόλα αυτά συνεχίζουν τα πρωταθλήματα τους, ακόμη και τα ερασιτεχνικά κανονικά.
Κλείνοντας, φυσικά και προέχει η υγεία όλων μας και η καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά θεωρούμε υγιή την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έστω και με αλλαγές λόγω των καταστάσεων.
Χρόνια πολλά σε όλους, καλή χρονιά με υγεία!!!
ΥΓ: Η φωτογραφία με τα πρωταθλήματα της Ευρώπης που παίζουν, πέρα της πρώτης κατηγορίας και δεν αναφέρονται όλα, συνεχίζουν και τα ερασιτεχνικά των υπόλοιπων κατηγοριών.”