ΕλλάδαΚοινωνίαΥγεία

Κορονοϊός: Αυτό είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους κάνουν το εμβόλιο

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λαμβάνουν όσοι κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Στη δημοσιότητα έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η κυβέρνηση το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα λαμβάνουν όλοι όσοι κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Σε αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο αριθμός του εμβολιασμού το όνομα και το επώνυμο του εμβολιαζόμενου, η ημερομηνία γέννησης καθώς επίσης και ο ΑΜΚΑ. Επίσης, θα καταγράφονται οι ημερομηνίες που έγινε ο πρώτος και ο επαναληπτικός εμβολιασμός αλλά και ποιας εταιρείας ήταν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, 12 Ιανουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, την οποία κοινοποιεί και στους υπόλοιπους ηγέτες των κρατών-μελών πρότεινε τη δημιουργία πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο θα είναι απαραίτητο για τις ελεύθερες μετακινήσεις προς την Ευρώπη αλλά και τις τρίτες χώρες.

Σχετικό δημοσίευμα του Politico αναφέρει πως στην επιστολή του ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει ότι «είναι επείγον να υιοθετήσουμε μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να είναι αποδεκτό σε όλα τα κράτη-μέλη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι «αυτό θα προσφέρει επίσης ένα θετικό κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να υποβληθούν σε εμβολιασμό». Σύμφωνα με το Politico, ο Ελληνας πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η μακρά εμπειρία που έχουμε για την ανάπτυξη ενός κοινού PLF (Φόρμα Εντοπισμού Επιβατών) μας έδειξε ότι είναι επείγουσα ανάγκη για υψηλού επιπέδου κινητοποίηση σε επίπεδο ΕΕ για να προχωρήσουν τα πράγματα».

pistopoihtiko.jpg

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button