Ανοίγει εκτός πολύ σοβαρού απροόπτου από την προσεχή Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, το λιανεμπόριο με έναν συνδυασμό click away και click in shop για πολύ συγκεκριμένους κλάδους. Συγκεκριμένα, όσο περνούν οι μέρες και αυξάνονται οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου φαίνεται ότι «κλειδώνει» η επαναλειτουργία των καταστημάτων με μέτρα και προφυλάξεις για τον κορονοϊό, καθώς πλέον η αγορά ασφυκτιά με εκπροσώπους του κλάδου να κάνουν λόγο ακόμα και για 200.000 επερχόμενα λουκέτα – ίσως και πολύ περισσότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδας εκτιμά ότι «όσο παρατείνεται αυτός ο φαύλος κύκλος τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να κλείσει άμεσα ακόμα και το 50% των επιχειρήσεων, ενώ ορισμένοι κλάδοι όπως η εστίαση απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή».

Συνεκτιμώντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, όπως επισημαίνει στο ethnos.gr ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η κυβέρνηση εφόσον ανάψει και το πράσινο φως από την επιτροπή επιδημιολόγων, είναι έτοιμη να επιτρέψει την επαναλειτουργία των καταστημάτων από την Δευτέρα ως εξής:

Άνοιγμα του συνόλου των μαγαζιών με τη μέθοδο του click away, όπως ίσχυε και την περίοδο πριν τις γιορτές ώστε να διεκπεραιωθούν και οι παραγγελίες, οι οποίες έχουν ήδη γίνει.

Άνοιγμα και με φυσική παρουσία των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης, αλλά και των κοσμηματοπωλείων με την εφαρμογή της μεθόδου click in shop και με τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας.

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων θα γίνει οριζόντια πράγμα που σημαίνει ότι θα λειτουργήσουν και όσα βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα.

Πηγή: ethnos.gr