Έκπληξη και πολλά ερωτηματικά προκαλεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια, Δήμοι,Νοσοκομεία, ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας) η απρόσμενη ανακοίνωση 53 κρουσμάτων χθες,  Τρίτη, για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, η αναλυτική εικόνα που έχουν στα χέρια τους από τα τεστ, μέχρι και χθες το μεσημέρι, δε συνάδει σε καμία περίπτωση με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον κεντρικό ΕΟΔΥ.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Kozanimedia, τα στοιχεία που εστάλησαν χθες στην Αθήνα, για τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, καταγράφουν μόλις ένα κρούσμα μέσα στην πόλη της Κοζάνης!

Στην ίδια ενημέρωση προς τα κεντρικά του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρονται περί τα 18-20 κρούσματα (μαζί με τα ιδιωτικά εργαστήρια) για ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, αριθμός που απέχει τα μέγιστα από τα 53 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ!

Εξ’ αυτών, περί τα 6 εντοπίζονται στον Κρόκο, ακόμη 3-4 σε άλλα χωριά του Δήμου Κοζάνης, άλλα 6-7 στην Εορδαία και 2 με 3 στο Βόιο.

Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες της δεν είχαν την αναλυτική ενημέρωση από τον κεντρικό ΕΟΔΥ και την όποια κατανομή των 53 κρουσμάτων, με κάποιες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πρόσθεση πολλών (ακόμη και 30) πολύ παλαιότερων κρουσμάτων από ιδιωτικά εργαστήρια!

Την ίδια στιγμή, και οι δήμαρχοι Κοζάνης, Εορδαίας και Βοϊου είναι έκπληκτοι από τον χθεσινο αριθμό κρουσμάτων, καθώς και η δική τους ενημέρωση έκανε λόγο για πολύ χαμηλότερο αριθμό, περιμένοντας και εκείνοι τις όποιες εξηγήσεις για τη χθεσινή εικόνα που δίνει η Αθήνα.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Kozanimedia, Πολιτική Προστασία και ΕΟΔΥ στην Αθήνα έχουν ενημερωθεί σχετικά και αναζητούν τις αιτίες της ανακοίνωσης των 53 αυτών κρουσμάτων, αριθμός που προκαλεί ήδη τεράστιο ζήτημα στην περιοχή.

Πηγή: thestival.gr