Αναλυτικά, η απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας, Αβραάμ Σαλπικτίδη. 

”Η εικόνα των λιμενικών υποδομών του Δήμου Σιθωνίας, είναι η καθημερινή μας έννοια και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες παρά τις αντιξοότητες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Σήμερα με λύπη πληροφορήθηκα ότι η Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Μάλαμα Κυριακή, δημοσιοποίησε μια απάντηση που της δόθηκε σε μια επερώτηση της στην Βουλή των Ελλήνων και λόγω της αγωνίας της να βρει αντιπολιτευτικό λόγο προχώρησε σε ανυπόστατες κατηγορίες και ψεύδη!!!

Επειδή τα γραπτά μένουν απαντούμε ως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας με έγγραφα και όχι με κούφια λόγια!!! Το 2016 εγκρίθηκε ένα έργο για το λιμάνι του ΠΟΡΤΟ Κουφό ύψους 300.000,00€. Αυτό το έργο ενώ είχε εγκριθεί, όταν στάλθηκε για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας στο ελεγκτικό συνέδριο στην Αθήνα η σύμβαση μεταξύ του Δ. Λ. Τ. Σιθωνίας και του αναδόχου το ελεγκτικό συνέδριο έκοψε το έργο με την 1323/2019 απόφαση. Η προηγούμενη διοίκηση του Δ.Λ.Τ. Σιθωνίας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικράτειας κατά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όμως η προσφυγή μας ακυρώθηκε και έτσι χάθηκε το έργο!!!!

Στην συνέχεια, στην δίκη μας διοίκηση έρχεται έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αριθμό πρωτοκόλλου 2812.7/61651/20 στις 22/09/2020 με το οποίο μας ζητείται να στείλουμε το τεχνικό δελτίο του εν λόγω έργου έως 30/10/2020, με σκοπό να προβεί το Υπουργείο στην απένταξη του έργου λόγω έλλειψης χρηματοδότησης αφού παρήλθαν 2 έτη και δεν εκταμιεύθηκαν τα χρήματα. Εμείς όπως οφείλαμε αποστείλαμε το τεχνικό δελτίο με το υπ´ αριθμο πρωτοκόλλου 529/24-09-2020 έγγραφο μας.

Συγχρόνως όμως εμείς, αφού είχαμε την προσωπική δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, σε ραντεβού που είχαμε μαζί του εγώ μαζί με τον Δήμαρχο Σιθωνίας κ. Ντέμπλα Κυπαρίσση ότι τα χρήματα θα μας ξαναδοθούν απλά έπρεπε να καταθέσουμε εκ νέου τεχνικό δελτίο, υποβάλλαμε τον Ιούνιο ταχυδρομικά και στις 20/10/2020 ηλεκτρονικά στο e-PDE ( καθ υπόδειξη του Υπουργείου), καινούργιο τεχνικό δελτίο που αφορά λιμενικές υποδομές για το λιμάνι του Πόρτο Κουφό ύψους 904.000,00€!!!!!!

Βέβαια αυτά για να τα γνωρίζει η Βουλευτής θα έπρεπε πριν προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση να έχει ενημερωθεί από εμένα ή τον Δήμαρχο Σιθωνίας ως αρμόδιους. Όμως αυτό το κάνουν όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά να παράξουν έργο για την Σιθωνία και όχι όσοι αναζητούν εναγωνίως τρόπο να ασκήσουν ανέξοδη και τραγελαφική αντιπολίτευση εμπαίζοντας τους Δημότες της Σιθωνίας!!! Θα περίμενα προσωπικά μια πιο υπεύθυνη στάση από μια Βουλευτή του Νομού και ειδικά για ένα έργο που αφορά την ιδιαίτερη πατρίδα της!!! Επίσης θα περίμενα να γνωρίζει τις στοιχειώδης διαδικασίες που ακολουθούνται στα δημόσια έργα, γιατί τελικά αποτελεί και άνθρακα ο θησαυρός του αντιπολιτευτικού της λόγου τον οποίο αρθρώνει, αλλά και φαίνεται ότι δεν έχει καμία γνώση γύρω από την δημόσια διοίκηση και το πως αυτή λειτουργεί!!!!!

Ελπίζω στο μέλλον να είναι πιο προσεκτική στις δημόσιες τοποθετήσεις της και εύχομαι κάποια στιγμή να προχωρήσει σε αντιπολίτευση ουσίας και η πολιτικές παρωπίδες της, να την αφήσουν να επικοινωνήσει με θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας, με μοναδικό σκοπό το καλό του Νομού που εκπροσωπεί αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας της, τον Δήμο Σιθωνίας… Τελικά μάλλον κάποιος άλλος οφείλει να απαντήσει αν βρίσκεται στην Βουλή ως γνωστής για παραγωγή έργου ή για τουρισμό….!!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ Νικήτη 24.9.2020 Αριθ. πρωτ.: 529 Ταχ. Δ/νση T.K. Πληροφορίες Τηλ. Fax e-mail :Νικήτη Χαλκιδικής 630 Νικήτη :Σαλπικτίδης!. Αβραάμ :2375022210, 2375110532 2375110532 imenikotameio@dimossithonias.gr ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΘΕΜΑ:Έργα Έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΥΝΑΝΠ Σχετ: υπ. αριθμ. 2812.7/61651/20 (22/9/2020) εγγράφου της υπηρεσίας Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού σας αποστέλλουμε το Τεχνικό δελτίο του έργου "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΙΜΑΝΙΟΥ nopTo ΚΟΥΦΟ ΣΥΚΙΑΣ" (2018E18900053) προκειμένου Υπηρεσία σας προβεί στην απένταξη τους από το εθνικό ΠΔΕ ΥΝΑΝΠ. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες. ΠΡΟΕΔΡΟΣ IOAS ΠΚΔΗΣΜ ΙΚΙΔΗΣ aBpaam"

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η τοποθέτηση της Βουλευτή Χαλκιδικής

”Κ. Μάλαμα: Η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του λιμένα του Πόρτο Κουφό χάθηκε. To Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας οφείλει εξηγήσεις. 

Την ώρα που η εικόνα των λιμένων της Σιθωνίας προβληματίζει το σύνολο των πολιτών του Δήμου, ένα σημαντικό έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποκαλύπτει ότι η χρηματοδότηση 300.000 ευρώ για το έργο “Εκσυγχρονισμός – αναβάθμιση λιμανιού Πόρτο Κουφό Συκιάς”, η οποία είχε εξασφαλιστεί από το 2016, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χάθηκε οριστικά κι αμετάκλητα, με ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται χ​αρακτ​ηριστικά από το με αριθμ. πρωτ. 1500.1/1846/2021/499 έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, μετά από σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση της Κυριακής Μάλαμα, “το οικονομικό έτος 2016 εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.), το έργο «Εκσυγχρονισμός – Αναβάθμιση λιμανιού Πόρτο Κουφό Συκιάς», προϋπολογισμού 50.000,00 € με Δικαιούχο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας, για το οποίο, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε καμία πληρωμή και ως εκ τούτου το ποσό της χρηματοδότησης ανακλήθηκε στο τέλος του επόμενου έτους (31-12-2017), σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ομοίως, το οικ. έτος 2018 (30-11-2018) εντάχθηκε εκ νέου το ίδιο έργο, με προϋπολογισμό 300.000,00 €, αλλά το ποσό της χρηματοδότησης ανακλήθηκε στο τέλος του επόμενου έτους (31- 12-2019) καθώς δεν πραγματοποιήθηκε και πάλι καμία πληρωμή από τον Δικαιούχο. Τέλος, την 24-09-2020, με έγγραφό του, το Δ.Λ.Τ. Σιθωνίας ενημέρωσε την αρμόδια Διεύθυνση Προϋπολογισμού του Υ.ΝΑ.Ν.Π. ότι επιθυμεί την απένταξη του ανωτέρω έργου.”

Και το ερώτημα είναι ένα : ΓΙΑΤΙ ο Δήμος Σιθωνίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν επιθυμούν την αναβάθμιση του λιμένα στο Πόρτο Κουφό; Την απάντηση την οφείλουν στους δημότες”