Κοινωνία

Εμβόλιο: Σκέψεις για κινητές μονάδες εμβολιασμού – 110.000 τα κλεισμένα ραντεβού

Εχει εμβολιαστεί το 0,6% του πληθυσμού - Κι άλλα εμβολιαστικά κέντρα ως τις 20/1 - Το στοίχημα του λιανεμπορίου

Σε ό,τι αφορά στο μέτωπο του εμβολιασμού, έως τις 20 Γενάρη αναμένεται να ενταχθούν στο σχέδιο «Ελευθερία» κι άλλα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει η πλατφόρμα του εμβολιασμού έχουν κλειστεί 110.000 ραντεβού για τους πολίτες των άνω των 85 ετών. «Σε κάθε περίπτωση -λαμβάνοντας υπόψη και τα διαδραματιζόμενα σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες- συνεχίζουμε την άμυνα απέναντι στην πανδημία και ταυτόχρονα εντείνουμε την αντεπίθεση, εφαρμόζοντας το σχέδιο “Ελευθερία” για τον εμβολιασμό.

Πρόκειται για το πιο πολύπλοκο εγχείρημα που ανέλαβε ποτέ το ελληνικό κράτος στον τομέα της Υγείας και τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, μεθοδικότητα, ασφάλεια και διαφάνεια. Έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε 146 Νοσοκομεία και σε πολλά από αυτά έχει ήδη ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών με την πρώτη δόση του εμβολίου» τόνισε σχετικά ο κ. Ταραντίλης.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Μέχρι χθες, είχαν εμβολιαστεί 65.005 άτομα, δηλαδή το 0,6% του πληθυσμού. Αυτή τη στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και θα επιταχυνθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα με την παραλαβή περισσότερων εμβολίων, ώστε η συλλογική ανοσία να έχει επιτευχθεί το καλοκαίρι. Χθες παραλήφθηκαν οι πρώτες 8.000 δόσεις του εμβολίου Moderna».

Πρόσθεσε επίσης ότι «Παράλληλα, αυξάνονται οι δόσεις από την Pfizer και αναμένεται να προστεθούν τα εμβόλια από την AstraZeneca και την Johnson&Johnson.

Το σχέδιο για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό

Εξάλλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη υπάρχει στα σκαριά ένα σχέδιο από την κυβέρνηση για τα εμβόλια των υπολοίπων φαρμακευτικών, που δεν χρειάζονται συντήρηση σε ειδικά διαμορφωμένα ψυγεία στους -75 βαθμούς Κελσίου, όπως αυτά της Pfizer. Το σχέδιο αυτό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο κινητές μονάδες να πηγαίνουν σε ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να πάνε σε εμβολιαστικό κέντρο και να κάνουν κατ’ οίκον το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button