Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το περιεχόμενο ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας περί δήθεν εξαίρεσης της Χαλκιδικής από προγράμματα μετεκπαίδευσης στον τουρισμό για εργαζόμενους και ανέργους, ο Επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Τουρισμού της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η ερώτηση του κ. Πάνα επιχειρεί να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις καθώς δεν υφίσταται κανένα ζήτημα εξαίρεσης για το ανθρώπινο δυναμικό του νομού μας που απασχολείται στον τουρισμό. Η Σχολή Μετεκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης συνεχίζει διαχρονικά την κατάρτιση για εξαιρετικά μεγάλο αριθμό εργαζομένων ή ανέργων από τον κλάδο του Τουρισμού της Χαλκιδικής και δεν αλλάζει το παραμικρό σε σχέση με όσα ίσχυαν μέχρι και σήμερα.

Τα περί “εξαίρεσης” συνεπώς επιχειρούν τη δημιουργία σύγχυσης και υπηρετούν αποκλειστικά αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες και καμία ουσία. Ο κ. Πάνας όφειλε να γνωρίζει πως το Υπουργείο Τουρισμού εδώ και χρόνια, καθορίζει τις περιοχές, τις ειδικότητες / τμήματα και κατά συνέπεια τον αριθμό εισαγωγής των μετεκπαιδευομένων για κάθε εκπαιδευτική περίοδο λειτουργίας σύμφωνα με τις δομές που διαθέτει και εν προκειμένω εκεί όπου υφίσταται ήδη ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΥΠΤΟ.

Πρέπει να εξαντληθούν οι δυνατότητες της κάθε υφιστάμενης Σχολής Μετεκπαίδευσης που εξυπηρετεί και τις όμορες περιοχές, όπως στην περίπτωση της Σχολής της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δημιουργηθεί νέα Σχολή, σε περιοχή που δεν υφίσταται ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΥΠΤΟ. Κι αυτή είναι μια εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία, πολλώ μάλλον μέσα στην πανδημία, η οποία αφορά τόσο στην εξεύρεση κτιριακής υποδομής όσο και στην πρόσληψη του κατάλληλου εκπαιδευτικού προσωπικού, με πλήρη εκπαιδευτικά και επαγγελματικά προσόντα.

Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί για να ανοίξουμε την πόρτα στο μέλλον. Η εμπιστοσύνη όμως, χτίζεται με την υπευθυνότητα και όχι με εύκολες μεγαλοστομίες παλαιοκομματικού τύπου. Και είναι ακόμη πιο λυπηρό, όταν αυτή η στάση χαρακτηρίζει ένα νέο βουλευτή. “