Ένα έργο με δύο πιστώσεις στον λογαριασμό του Λιμενικού Ταμείου, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας, Αβραάμ Σαλπικτίδης, πως αφορά η παρέμβαση στο Πόρτο Κουφό.

Ο κ. Σαλπικτίδης μίλησε στο XalkidikiPolitiki για όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες αναφορικά με το επίμαχο έργο που σηματοδοτεί μόνο πρόοδο για τον δήμο. «Μια πίστωση το 2017, και μια δεύτερη ένα χρόνο μετά, έφεραν το έργο προς συμβατικό έλεγχο, αλλά η απάντηση του ελεγκτικού συνεδρίου ήταν να το απορρίψει. Ακολούθησε η προσφυγή στο ΣτΕ, κάτι που βρήκαμε και υποστηρίξαμε νομικά κι εμείς όταν αναλάβαμε διοίκηση», τόνισε.

«Καταλαβαίνουμε ότι το λιμάνι του Πόρτο Κουφό έχει μεγάλη ανάγκη για την εν λόγω παρέμβαση», επεσήμανε ο κ. Σαλπικτίδης. «Παρά τη σημασία του έργου όμως, το ΣτΕ αποφάσισε ότι έργο χάνεται, κάτι που δεν δέχτηκε ο δήμος και συνέχισε τις πιέσεις ώστε να εξασφαλίσει τις αναγκαίες πολιτικές δεσμεύσεις. «Εξηγήσαμε στον κ. Πλακιωτάκη ότι  είναι απαραίτητο το έργο και ο Υπουργός μας συνέστησε να κάνουμε ένα καινούργιο τεχνικό δελτίο. Αυτό και κάναμε, προσθέτοντας μάλιστα επιπλέον παρεμβάσεις τεχνικού χαρακτήρα που δίνουν προοπτική στο λιμάνι», εξήγησε ο κ Σαλπικτίδης.

Όπως είπε ο ίδιος, «αν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάλαμα  συμβουλευόταν θα της εξηγούσαμε  για την ανάγκη να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα, 900 χιλ. ευρώ, για να εντάξουμε το έργο κάπου και να το τρέξουμε. Με λυπεί που συζητάμε γι’ αυτά που ανήκουν στο παρελθόν κι όχι γι αυτά που μπορεί να μας ενώσουν στο μέλλον», κατέληξε.