κινηση

Παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη με δεδομένο το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα η σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Κατά την ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν και ας ανοίγει το λιανεμπόριο την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

«Όλα δείχνουν πως ξεπεράσαμε τον σκόπελο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς . Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Έχουμε δει και άλλες χώρες που τα πήγαιναν πολύ καλά στη διαχείριση της πανδημίας και όταν υπήρχε χαλάρωση των μέτρων υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων.

Κάθε άνοιγμα της δραστηριότητας της χώρας ελλοχεύει κίνδυνο αύξησης των κρουσμάτων. Είναι σα να οδηγεί κάποιος έναν άγνωστο δρόμο με πολλές στροφές. Άλλοτε πατάς γκάζι και άλλοτε φρένο. Θα ήταν εσφαλμένο να μείνεις εκεί. Η θετική εικόνα που δείχνει η χώρα οδήγησε στην απόφαση της έναρξης του λιανεμπορίου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Στην συνέχεια διευκρίνισε πως παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση των βραδινών μετακινήσεων και διατηρείται η απαγόρευση μετακίνησης από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Πηγή: newsbeat.gr