Άμεσο είναι το ενδιαφέρον της Δημοτικής διοίκησης Κασσάνδρας για την έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού του τοπικού πληθυσμού κατά του Covid-19.

Η Δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας προκειμένου να ενημερώνεται διεξοδικά για την πορεία του ζητήματος.

Σήμερα σε ερώτηση που του απηύθυνε, θεσμικά, έλαβε από τον Διευθυντή κ. Στέφανο Τσοτουλίδη την ακόλουθη απάντηση:

“κ. Δήμαρχε, όπως ήδη γνωρίζετε έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός σε νοσοκομεία όλης της χώρας. Από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά και σε ορισμένα Κ. Υ., όπως έχει αποφασισθεί από το υπουργείο υγείας. Στη Χαλκιδική ξεκινά το Κ. Υ. Καλλικράτειας.

Το προσωπικό του Κ.Υ. Κασσάνδρειας και εγώ προσωπικά είμαστε σε ετοιμότητα για την έναρξη λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου σε ημερομηνία που θα ορισθεί από το υπουργείο. Έως τότε, και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέχρι ώρας, οι συμπολίτες μας που δικαιούνται εμβολίου βάση της προτεραιότητας που ανακοινώθηκε εδώ και καιρό (ηλικιωμένοι άνω των 85 αρχικά) θα εμβολιάζονται στα εμβολιαστικά κέντρα που ήδη λειτουργούν”.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Καθημερινά αγωνιούμε για την υγεία των συνδημοτών μας και επιθυμούμε να προστατέψουμε τον τοπικό πληθυσμό από την εξάπλωση της πανδημίας. Επειδή οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τη διαδικασία απηύθυνα τη συγκεκριμένη ερώτηση προς τον Διευθυντή του Κ.Υ για το θέμα και κοινοποιώ την απάντηση για να γνωρίζει ο κάθε δημότης ακριβώς τι ισχύει.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας άμεσα να δώσει και στο Κ.Υ της Κασσάνδρας τη δυνατότητα εμβολιασμών για να σταματήσει η αγωνία αλλά και η ταλαιπωρία του τοπικού μας πληθυσμού. Ως τότε παρακαλούνται οι συνδημότες μας να εφαρμόζουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Εμείς θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε καθημερινή συνεργασία με το Κ.Υ για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας”.