Ο Ιωάννης Γιώργος μίλησε στη Χαλκιδική Πολιτική και τόνισε πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στη Χαλκιδική, παρά μόνο σε συγκεκριμένα σημεία. Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε πως τα μηχανήματα θα συνεχίσουν το έργο τους και τη νύχτα, ενώ έκανε έκκληση να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος: 

”Στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα εκτός από συγκεκριμένα σημεία του νομού όπου χρειαζόμαστε απαραίτητα αλυσίδες και συγκεκριμένα από το Παλαιόκαστρο, Ταξιάρχη προς Αρναία, μέσω του παλιού επαρχιακού δρόμου καθώς επίσης και στο κομμάτι από Άγιο Πρόδρομο, Κερασιά, στη διασταύρωση της Μαραθούσας και στην πόλη της Αρναίας. Είναι δύο δύσκολα κομμάτια στον ορεινό όγκο του Χολομώντα όπου παρεμβαίνουμε από χθες το βράδυ συνεχώς.

Δεν είναι εύκολο διότι καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας είχαμε σφοδρή χιονόπτωση σε όλο το νομό. Αν εξαιρέσουμε τα δύο πόδια του νομού, Σιθωνία και Κασσάνδρα στον υπόλοιπο νομό, πλην των παραθαλάσσιων περιοχών από Νικήτη έως Μουδανιά, είχαμε χιονόπτωση.

Από τη νύχτα 16 εκχιονιστικά βρισκόταν ασταμάτητα στους δρόμους μέχρι αυτή τη στιγμή και θα συνεχίσουν το βράδυ το έργο τους, αφού όπως γνωρίζουμε ο παγετός που έρχεται θα φέρει δυσκολίες για αυτούς που θα ταξιδεύουν τη νύχτα.

Αν υπάρχει λόγος μετακίνησης καλώς, αν όχι θα παρακαλούσα τους πάντες να μείνουν στα σπίτια τους για να κάνουμε και εμείς το έργο μας και να μην κινδυνέψει κανείς.

Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, υπάρχει προσβασιμότητα σε όλα τα σημεία του νομού και καλά θα ήταν να μην υπάρχουν άσκοπες μετακινήσεις, τουλάχιστον για μία μέρα”.