Ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Γεώργιος Βαγιωνάς, αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση του λιανεμπορίου και στάθηκε στο γεγονός πως αυτό αποτελεί επίτευγμα της Κυβέρνησης και του Ελληνικού λαού. Επίσης, επισήμανε πως πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα για να μην ξανά συζητηθεί εκ νέου η λειτουργία του λιανεμπορίου.

Αναλυτικά, το μήνυμα του: 

”Η επανεκκίνηση του λιανικού εμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 αποτελεί πραγματικό επίτευγμα για τον Ελληνικό λαό και για την Κυβέρνηση που συντόνισε σωστά τη διαχείριση της πανδημίας.

Τα καταστήματα της Χαλκιδικής αλλά και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών όπως κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια, κέντρα διαιτολογίας και ΚΤΕΟ θα σηκώσουν τα ρολά τους με αυστηρά μέτρα προστασίας βεβαίως αφού ο Νομός δεν ανήκει στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της χώρας και αυτό είναι μια επιτυχία όλων των Χαλκιδικιωτών για την οποία τους συγχαίρω.

Δεν πρέπει ωστόσο ούτε στιγμή να ξεχνούμε ότι στην εισήγηση του Υπουργείου Ανάπτυξης για επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου και των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών το Υπουργείο Υγείας, αφού έλαβε υπ’όψιν του όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία, συναίνεσε με έναν όρο: την αυστηρή επιδημιολογική επιτήρηση και τήρηση των μέτρων.

Η σημασία της ατομικής ευθύνης είναι τεράστια και αν υπάρξει κάποια μεταβολή στα επιδημιολογικά δεδομένα θα συζητηθεί εκ νέου η λειτουργία του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με το χάρτη που παρουσίασε μόλις χτες το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση του κορωνοϊού στην Ευρώπη, ολόκληρη η Γηραιά Ήπειρος εμφανίζεται κατακόκκινη με μόνες εξαιρέσεις οι «κίτρινες» Ελλάδα, Φινλανδία και Ισλανδία και αυτό είναι αναμφισβήτητα μια μεγάλη επιτυχία και νίκη των Ελλήνων, της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη που με υπευθυνότητα, συνέπεια και σοβαρότητα διαχειριστήκαμε την δύσκολη αυτή κατάσταση.

Το ECDC ανακοινώνει τα δεδομένα του covid-19 για όλη την Ευρώπη, αναφορικά με τα νέα κρούσματα covid-19, τον αριθμό τεστ που πραγματοποιούνται ανά χώρα, αλλά και το ποσοστό θετικότητας που προκύπτει από αυτά.

Στη χώρα μας λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.104 κλίνες ΜΕΘ.

Οι 781 είναι κατειλημμένες και οι 323 κενές (ποσοστό 29%), σύμφωνα με την αναλυτική κατάσταση με την λειτουργία κλινών ΜΕΘ, του Υπουργείου Υγείας.

Οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 496.

Από αυτές, 335 είναι κατειλημμένες και 161 κενές (ποσοστό 32,5%).

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Παραδεχόμαστε τις τυχόν αστοχίες που συνέβησαν και δεν εφησυχάζουμε.

Εύχομαι καλό νέο ξεκίνημα στον παραγωγικό ιστό της Χαλκιδικής. Βρίσκομαι πάντα στο πλευρό όλων”.