Ικανοποιητική ήταν η κίνηση στις τοπικές αγορές της Χαλκιδικής, σήμερα, πρώτη ημέρα ανοίγματος του λιανεμπορίου μετά από δυόμιση μήνες σχεδόν που ήταν κλειστά και με το σύντομο διάλειμμα του click away.

“Σήμερα κάτι κινήθηκε” δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του εμπορικού Συλλόγου Μουδανιών, Γιώργος Λίβανος. Στην αγορά των Ν. Μουδανιών οι καταναλωτές βγήκαν έξω μετά τις 11,00 το πρωί λόγω τσουχτερού κρύου. Με την ηλιοφάνεια, έπειτα από τις πρώτες πρωινές ώρες κινήθηκε δειλά – δειλά και το καταναλωτικό κοινό του Πολυγύρου.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα των εκπτώσεων και ο εμπορικός κόσμος αναμένει να δουλέψει ώστε να ανανώσει τα προϊόντα για την επόμενη πλέον σεζόν.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας έχει εκδόσει και σχετικό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων:

Μαζί μπορούμε να ξαναδώσουμε ζωή στην εμπορική κίνηση της πόλης μας, με υπευθυνότητα στα μέτρα προστασίας και αλληλοσεβασμό στην ασφάλεια όλων μας. Επίσης οι επαγγελματίες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι είναι υποχρεωτική η ανάρτηση στην είσοδο κάθε καταστήματος του μέγιστου πληθυσμού πελατών που μπορεί να εισέλθει εντός του καταστήματος ( 1 άτομο για κάθε 25τ.μ. ) και η ένδειξη στην είσοδο του καταστήματος για υποχρεωτική χρήση μάσκας.