Εντός της εβδομάδας υποβάλλεται προς έγκριση ο φάκελος για το έργο του λιμένα Ν. Μαρμαρά,  ένα έργο που η τοπική κοινωνία αναμένει χρόνια τώρα.  Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά κονδύλια και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου,  Αβραάμ Σαλπικτίδη, θα ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα όλων.

Στον Παράδεισο,  όπου η Μαρίνα θα κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ, υπήρξε σε πρώτη φάση εκδήλωση ενδιαφέροντος από μια εταιρία.  Αν στη δεύτερη φάση που είναι και η δεσμευτική, δεν εμφανιστεί η εταιρεία,  τότε η διαδικασία θα γίνει από την αρχή,  όπως διευκρίνισε ο κ. Σαλπικτίδης.

Παράλληλα,  το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο από το Φιλόδημο ακόμη πέτυχε εντάξεις μελετών αξίας 340 χιλ  ευρώ,  έτσι ώστε όταν ανοίξουν προγράμματα έργων μέσα από το Α. Τρίτσης να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για λιμενικά έργα.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Σαλπικτίδης δημοπρατήθηκε το έργο για τον εξοπλισμό ρεύματος και νερού στα λιμάνια Νικήτης,  Ν. Μαρμαρά και Αγ. Νικολάου.  Στο εξής οι ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών θα αγοράζουν το ρεύμα και το νερό που προμηθεύονται.