Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος της Αμερικής έχει προσκληθεί από την Προεδρική Εγκαινιαστική Επιτροπή για να προσευχηθεί στην Εικονική Υπηρεσία Προσευχής Εγκαινίων. Η Λειτουργία θα τελεστεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, στις 10:00 ΠΜ ΕΤ. Ο τότε πρόεδρος Joe Biden θα συμμετάσχει στην εικονική εκδήλωση που διοργανώνει ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός της Ουάσιγκτον, και η υπηρεσία θα γίνει live-streamed στο https://bideninaugural.org/watch και https://cathedral.org με κλειστή λεζάντα και παροχή ASL.

Η συνηθισμένη υπηρεσία διαπασών, που χρονολογείται από την πρώτη ορκωμοσία του Προέδρου George Washington, θα είναι εξ ολοκλήρου εικονική φέτος για να εμπλακούν με ασφάλεια οι Αμερικανοί. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα εκπροσωπήσει τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και θα προσευχηθεί εκ μέρους των πιστών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή του, ο Σεβασμιώτατος είπε: ′′Είναι ξεχωριστή τιμή να συμμετέχουμε με άλλους ηγέτες της πίστης από όλη τη χώρα, και να προσευχόμαστε στον Φιλεύσπλαχνο και Αγαπημένο Θεό για τον νέο Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο μας. Αυτή η σεβαστή παράδοση είναι ένα συγκεκριμένο παράδειγμα για το πώς μπορούμε να ενωθούμε ως έθνος στην προσευχή για τους εκλεγμένους ηγέτες μας. Συμμετέχοντας στις συνομιλίες μας με άλλους Αμερικανούς διαφορετικών πεποιθήσεων και εθίμων, επιβεβαιώνουμε την ουσιαστική φύση της αμερικανικής Δημοκρατίας μας ως τόπος ελευθερίας συνείδησης και πίστης. Ας προσευχηθούμε όλοι για την υγεία και την επιτυχία του νέου Προέδρου και του Αντιπροέδρου μας, να θεραπευτεί η γη μας και να ενωθεί η χώρα μας”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Υπηρεσία, παρακαλώ δείτε: https://bideninaugural.org/presidential-inaugural…/